«Στην χρήση απομακρυνόμουν από τον εαυτό μου, από τις προσδοκίες μου και ένιωθα κενό. Στην ΓΕΦΥΡΑ ξεκίνησα να εμπιστεύομαι τον εαυτό μου, να νιώθω ανθρώπους γύρω μου και να χτίζω γερές βάσεις για το μέλλον μου. Μπορώ παράλληλα με την θεραπεία να δημιουργώ, να σπουδάζω, να εργάζομαι, να κάνω όνειρα. Μαζί με την ομάδα μου κολυμπάμε από το Αντίρριο στο Ρίο με αλλαγή πλεύσης προς μία ζωή χωρίς ουσίες».

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν τα μέλη της ΘΚ ΓΕΦΥΡΑ προς τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης καθώς το Σάββατο, 22 Ιουνίου, για 15η συνεχή χρονιά το Δίκτυο θεραπευτικών Υπηρεσιών ΓΕΦΥΡΑ του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών – ΟΚΑΝΑ πραγματοποιεί τον κολυμβητικό διάπλου από το Αντίρριο στο Ρίο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών.

Η κολυμβητική ομάδα –μέλη του Προγράμματος, άνθρωποι που έχουν ολοκληρώσει και αποφοιτήσει από το Πρόγραμμα, μέλη της ομάδας αδελφών, συντρόφων– θα πραγματοποιήσει τον διάπλου με την ουσιαστική συμβολή του κ. Βασιλείου Νίκου, προπονητή, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών, της Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου, του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, του Πατραϊκού Κέντρου Καταδύσεων, του Ομίλου Παράκτιων και Θαλάσσιων Αθλημάτων, του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, του ΕΚΑΒ, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, των δήμων Πατρέων, Ναυπάκτου και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας και Αιτωλίας.

Το πρόγραμμα δράσεων:
 
– Πέμπτη, 20 Ιουνίου (10:00-13:30 και 18:00-21:00): Ενημερωτικό Περίπτερο στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως Πάτρας από θεραπευόμενα μέλη του Προγράμματος Κοινωνικής Δραστηριοποίησης, μέλη που έχουν ολοκληρώσει και αποφοιτήσει από το πρόγραμμα.

– Σάββατο, 22 Ιουνίου Κολυμβητικός Διάπλους Αντιρρίου-Ρίου, Δυτική Προβλήτα Ρίου, 11:30 π.μ.

Πηγή: patrastimes.gr