«Ο ασθενής εξήλθε από την Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης, σήμερα και ώρα 12.15 και νοσηλεύεται σε θάλαμο νοσηλείας, συνεχίζει να παρακολουθείται επισταμένως και βαίνει βελτιούμενος», αναφέρει μεταξύ άλλων το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Πέτρο Τατσόπουλο.

«Σχετικά με την πορεία της υγείας του κ. Πέτρου Τατσόπουλου, που χειρουργήθηκε επειγόντως την 1.10.19 για την αποκατάσταση Οξέος Διαχωρισμού Ανιούσης Αορτής, ενημερώνουμε ότι:

Ο ασθενής εξήλθε από την Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης, σήμερα και ώρα 12.15 και νοσηλεύεται σε θάλαμο νοσηλείας, συνεχίζει να παρακολουθείται επισταμένως και βαίνει βελτιούμενος.

Νεώτερη ανακοίνωση θα εκδοθεί σε κάθε μεταβολή της κατάστασης», αναφέρεται στο ανακοινωθέν του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Στο μεταξύ συγκλονιστική ήταν η περιγραφή του γιατρού που τον χειρούργησε. Μιλώντας για τις πρώτες στιγμές που ο πρώην βουλευτής έφτασε στο νοσοκομείο, ανέφερε: «είχε ρήξη αορτής. Είχε σπάσει η αορτή και είχε γεμίσει αίμα στο περικάρδιο και πίεζε την καρδιά».

Όταν ο Πέτρος Τατσόπουλος έφτασε από το στούντιο στο νοσοκομείο «είχε σχεδόν μηδέν πίεση» συνέχισε ο γιατρός. «Τρέχοντας τον πήγα το χειρουργείο. Τον άνοιξα σχεδόν ζωντανό, ο αναισθησιολόγος τον κοίμιζε ανοίγοντας», είπε.