Τρία στρέμματα γης έγιναν στάχτη από φωτιά που ξέσπασε κάτω από άγνωστες συνθήκες σήμερα το μεσημέρι στη Φαιστό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες και στο σημείο από τη πρώτη στιγμή έσπευσαν 3 οχήματα, 1 από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου και 2 από του Δήμου όπου και έσβησαν τη φωτιά στις 14.55 μ.μ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από σήμερα, 1η Ιουνίου, ξεκίνησε ο δείκτης επικινδυνότητας που προβλέπει καθημερινά πόσες πιθανότητες υπάρχουν να εκδηλωθεί πυρκαγιά. Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες ο δείκτης για το νησί της Κρήτης είναι στο 1. Αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι χαμηλός. Για αύριο Κυριακή 2 Ιουνίου 2013, ο δείκτης για την Κρήτη θα είναι στο 2, που σημαίνει ότι πυρκαγιές που ενδέχεται να εκδηλωθούν, αναμένεται να είναι μέσης δυσκολίας στην αντιμετώπισή τους.

Ειδικά τις τελευταίες ημέρες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη έχει κληθεί να αντιμετωπίσει μεγάλες πυρκαγιές, με πιο πρόσφατη αυτή στον Νομό Χανίων, όπου δεκάδες στρέμματα γης, επιχειρήσεις αλλά και οικόσιτα ζώα έγιναν στάχτη από την μανία της πύρινης λαίλαπας. Οι υπηρεσίες πάντως στη Κρήτη βρίσκονται επί ποδός και είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν το οποιοδήποτε περιστατικό σημάνει συναγερμό.

Πηγή: prismanews.gr