Τι αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ για τη διακοπή ρεύματος σε ηλικιωμένη στη Θεσσαλονίκη

«Απαραίτηση η Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη»


ΕΛΛΑΔΑ
15:50
18/09/2019
Τι αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ για τη διακοπή ρεύματος σε ηλικιωμένη στη Θεσσαλονίκη
1
loading

Η Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) είναι απαραίτητη για την ασφάλεια των καταναλωτών, επισημαίνει ο ΔΕΔΔΗΕ με αφορμή την αποκοπή παροχής ηλεκτρικής ενέργειας σε ηλικιωμένη στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ο Διαχειριστής διευκρινίζει ότι ο εν λόγω πελάτης δεν είχε προσκομίσει το πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη (ΥΔΕ) το οποίο πιστοποιεί την ασφάλεια της εσωτερικής ηλεκτρικής εγκατάστασης του ακινήτου του και σημειώνει ακόμη τα εξής:

«Επισημαίνεται για μια ακόμη φορά, η βαρύτητα και η σημασία των ουσιαστικών επανελέγχων των εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, αφού αυτοί άπτονται της ασφάλειας και ακεραιότητας προσώπων και περιουσιών. Οι επανέλεγχοι εξασφαλίζουν τους ίδιους τους καταναλωτές έναντι υπαρκτών κινδύνων (ηλεκτροπληξία, πυρκαγιά κλπ) που μέχρι σήμερα δεν έχουν πλήρως αποτραπεί, και που σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν οδηγήσει έως και στην απώλεια ζωής.

Για αυτούς του λόγους και για τη διασφάλιση τους, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων οφείλουν, με πρωτοβουλία και ευθύνη τους, να προβαίνουν στον επανέλεγχο των εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεών τους και στην έκδοση νέας ΥΔΕ, σε τακτά χρονικά διαστήματα, όπως αυτά καθορίζονται στην κείμενη νομοθεσία. Ενδεικτικά, οι κατοικίες πρέπει να επανελέγχονται μετά από 14 έτη, οι επαγγελματικοί χώροι ανά 7 έτη, οι υπαίθριες εγκαταστάσεις ανά 1 έτος κλπ.

Επίσης, νέα ΥΔΕ πρέπει να εκδίδεται μετά από επανέλεγχο σε περιπτώσεις αλλαγής χρήσης του ακινήτου, επέκτασης της ηλεκτρικής εγκατάστασης ή μεταβολής της συμφωνημένης ισχύος αυτής, καθώς και μετά από σοβαρές ζημιές που επέρχονται λόγω θεομηνιών κλπ

Προς διευκόλυνση των καταναλωτών, ο ΔΕΔΔΗΕ λειτουργεί διαδικτυακή εφαρμογή στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://apps.deddie.gr/LicensedElectricianCertification/, η οποία επιτρέπει στους ιδιοκτήτες ή τους χρήστες των ακινήτων να πληροφορούνται για την ημερομηνία λήξης της ΥΔΕ που είναι κατατεθειμένη στα αρχεία του ΔΕΔΔΗΕ, δηλαδή να ενημερώνονται κατά πόσον η ΥΔΕ είναι σε ισχύ ή έχει λήξει ή πρόκειται να λήξει σύντομα».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Panagiotis Konstantinidis

    Ρε λαμόγια δεν φτάνει που μας τα παίρνετε χοντρά με τα χαράτσια σας , για να πληρώνονται οι παχυλοί μισθοί σας ψάχνετε να αποφύγετε και τις ευθύνες σας. Πριν χρόνια ανατινάχτηκαν στην κυριολεξία τα υπόγεια καλώδια της ΔΕΗ στο πεζοδρόμιο έξω από την πολυκατοικία μας . Αποτέλεσμα να κάψει ένα ρελέ (ακριβό ανταλλακτικό) στο μηχανοστάσιο του ασανσέρ . Όταν τους στείλαμε αίτημα για αποζημίωση ,φάγαμε πόρτα γιατί λέει έπρεπε να βάλουμε προστασία υπέρτασης και τα σχετικά . Βρε ζώα εσείς είστε υπεύθυνοι για το ρεύμα , να φτάνει στον καταναλωτή σταθερό και ασφαλές . Και όχι εμείς να παίρνουμε μέτρα για το ακριβό ρεύμα που μας παρέχετε . Αλλά βέβαια πότε αναλάβατε τις ευθύνες σας , πάντα με κόλπα , όπως και στην υπόθεση με την ηλικιωμένη στην Θεσσαλονίκη να αποφύγετε την κατακραυγή. Βρίσκετε την κατάλληλη δικαιολογία . Ρε ούστ λαμόγια συνδέστε το ρεύμα στην γιαγια .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει