Κοινωνικός τουρισμός για 100.000 δικαιούχους

Την εφαρμογή του προγράμματος ανακοίνωσε ο Γ. Βρούτσης


ΕΛΛΑΔΑ
21:36
22/05/2013
Κοινωνικός τουρισμός για 100.000 δικαιούχους
2
loading

Την εφαρμογή προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού για 100.000 δικαιούχους, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, στο πλαίσιο της σημερινής παρουσίας του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΞΕΕ, η υλοποίηση του προγράμματος, δαπάνης 10 εκατ. ευρώ, θα πραγματοποιηθεί από τον Νέο ΟΑΕΔ και η αρχή του θα είναι η 1η Σεπτεμβρίου 2013, με στόχο τη μερική επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του ΟΓΑ για 120.000 δικαιούχους, ύψους 27 εκατ. ευρώ, που «τρέχει» ήδη.

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γιώργος Τσακίρης χαιρέτησε την απόφαση του κ. Βρούτση, σημειώνοντας ότι η επανέναρξη του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού, έστω και σε τόσο μικρή έκταση, υποδηλώνει τη σταδιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, και τόνισε ότι ο Κοινωνικός Τουρισμός ως θεσμός, ειδικά σήμερα, προσιδιάζει με σανίδα σωτηρίας για τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό. Παράλληλα, προσέθεσε ο κ. Τσακίρης, η εκ νέου ενεργοποίηση του μέτρου αποτελεί «ανάσα» για τους προορισμούς της χώρας που παραδοσιακά απορροφούσαν εσωτερικό τουρισμό και οι οποίοι πλήττονται σήμερα ιδιαίτερα από την ύφεση.

Ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε, επίσης, ότι από το 2014 το ποσό διάθεσης και ως εκ τούτου και ο αριθμός των δικαιούχων του προγράμματος του ΟΑΕΔ, θα αυξηθούν. Συνεχίζοντας, τόνισε ότι μελλοντικά ο αριθμός των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας νέων στον τουρισμό θα είναι πολλαπλάσιος των 10.000 που είναι σήμερα.

Κάνοντας λόγο για το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, που ξεκίνησε τη λειτουργία του την 1η Μαρτίου, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι η συγκεκριμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα παρουσιάζει, σε απόλυτους αριθμούς και εγκυρότητα, τα στοιχεία της απασχόλησης πανελλαδικά, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Καταλήγοντας, ο υπουργός ανέφερε ότι μετά την απομείωση της εισφοράς τού μη μισθολογικού κόστους κατά 1,1%, εξετάζεται η εκ νέου ποσοστιαία μείωσή του κατά 1%, ακόμη και πριν το τέλος του χρόνου, και ως ισοδύναμο μέτρο το υπουργείο προβλέπει την είσπραξη του ποσού από την προσπάθεια πάταξης της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar calmsea

    Αυτά τα εκατομμύρια που τα βρίσκουν; Τους τα χαρίζουν κάποιοι; Θα μπορούσαν να είναι από την αφαίμαξη που κάνουν σε συντάξεις και περικοπές από γέροντες και ανήμπορους ανθρώπους για να τα δώσουν σε ξενοδόχους φακελάκια κλπ μεσάζοντες; Εδώ ψωμί δεν έχουμε να φάμε, κοινωνικό τουρισμό με το ζόρι μας επιβάλουν. Μας στερούν το φαγητό, μας φορολογούν ακόμα και το ψωμί και τα φάρμακα μας, για να μαζέψουν χρήματα για να μας στείλουν διακοπές!!! Τί άλλο θα δούμε ακόμα θεέ μου…

    1. avatar JB

      Ε ΝΑ ΜΗΝ ΠΆΝΕ ΟΙ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΊΑ ΣΊΤΥ ΔΩΡΕΆΝ ΔΙΑΚΟΠΈΣ ....ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΈΝΑ ΈΞΟΔΑ ΑΠΌ ΈΛΛΗΝΕΣ !!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει