Την πεποίθησή του ότι μέσα στο επόμενο έτος θα κυκλοφορούν ηλεκτρικά ταξί στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ραδιοταξί Taxiway, Θεόδωρος Σταυρίδης, ενώ αποκάλυψε ότι τους επόμενους μήνες θα υπάρξει και ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο, το οποίο θα κυκλοφορηθεί στην πόλη και το οποίο θα μπορούν να οδηγούν οι επαγγελματίες του χώρου για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

«Με αυτόν τον τρόπο οι επαγγελματίες του χώρου θα μπορούν να το γνωρίσουν, να δουν τα πλεονεκτήματά του, σε σχέση με τα συμβατικά αυτοκίνητα και να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα για το κέρδος που θα έχουν σε σχέση με τα οχήματα που διαθέτουν τώρα», αναφέρει ο κ. Σταυρίδης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα Nissan LEAF και Nissan e-NV200 Evalia παρουσιάστηκαν σήμερα πρώτη μέρα της ΔΕΘ ως τα «ταξί του μέλλοντος» κάνοντας επίδειξη των δυνατοτήτων τους, σε συνδυασμό με όλες τις σύγχρονες υπηρεσίες που προσφέρουν τα ραδιοταξί. Παράλληλα, οι επισκέπτες του περιπτέρου, αλλά και οι επαγγελματίες ενημερώθηκαν για τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης και της ευφυούς κινητικότητας, ενώ υπήρξε σύστημα προβολής των τουριστικών σημείων της πόλης στους επιβάτες, μέσα από μια αναδρομή στο παρελθόν και τη λειτουργία των ταξί, δεκαετίες πριν.

«Όλα ξεκινούν από τις υποδομές. Όταν αυτές κατασκευαστούν, τότε θα δούμε και τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Οι επαγγελματίες είναι έτοιμοι να αγοράσουν αυτοκίνητα. Περιμένουν μόνο να κατασκευαστούν σταθμοί φόρτισης, όπου θα μπορούν να φορτίζουν χωρίς προβλήματα τα αυτοκίνητά τους. Παράλληλα η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει κίνητρα για την απόκτησή τους. Στην Ευρώπη πάνω σε αυτό το κομμάτι έχουν κάνει άλματα. Στην Ολλανδία για παράδειγμα σήμερα υπάρχουν 3600 φορτιστές, ενώ στην Ελλάδα οι σταθμοί φόρτισης είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ραδιοταξί Taxiway.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας της Nissan, Ιωάννης Μεθενίτης υποστήριξε πως: «Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι αυτά που θα κάνουν την διαφορά σε σχέση με τα συμβατικά οχήματα στον τομέα της οικονομίας. Η συντήρησή τους είναι ελάχιστοι, τα αναλώσιμα ελάχιστα και η οικονομία μεγάλη, καθώς χρειάζονται μόλις 2 ευρώ για τα 100 χιλιόμετρα. Η Nissan σήμερα διαθέτει δύο αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Το Nissan e-NV200 Evalia είναι ένα επταθέσιο όχημα ιδανικό για πολυμελείς οικογένειες και το Nissan LEAF το οποίο από το 2010 έχει κάνει 400.000 πωλήσεις και αποτελεί μια πολύ καλή λύση για τους επαγγελματίες του χώρου και όχι μόνο. Το πρώτο έχει αυτονομία σε μικτή χρήση 200 χιλιόμετρα και το δεύτερο 270 χιλιόμετρα. Όταν υπάρξουν οι υποδομές και τα κίνητρα, τότε είναι σίγουρο ότι οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα αυξηθούν κατακόρυφα».