«Χείρα» βοηθείας ζητά κοινωνικό ιατρείο αλληλεγγύης και κάνουν έκκληση για εθελοντές τεχνίτες που θα βοηθήσουν στις εργασίες για τη λειτουργία του στη Θέρμης.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή πρωτοβουλίας κατοίκων της περιοχής προκειμένου το ιατρείο να είναι έτοιμο το φθινόπωρο θέλει να εξυπηρετήσει τις ανάγκες πρωτοβάθμιας περίθαλψης ανασφάλιστων σε πολλές ιατρικές ειδικότητες.

Με σχετική ανακοίνωση, ζητούνται τεχνίτες που θα βοηθήσουν στην κατασκευή εσωτερικών παρεμβάσεων με γυψοσανίδες και στην επίστρωση του πατώματος με πλακίδια καθώς και ηλεκτρολόγοι εγκαταστάσεων.

Ήδη, όλοι οι γιατροί της Θέρμης (63 στο σύνολό τους) έχουν δεχθεί να συμμετάσχουν εθελοντικά ποικιλοτρόπως ενώ ομάδα ψυχολόγων του Α.Π.Θ. συμφώνησε να αναλάβει τη λειτουργία μονάδας κοινωνικο-ψυχολογικής υποστήριξης και ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός διαχείρισης των φαρμάκων. Ωστόσο, το ζήτημα του απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού βρίσκεται ακόμα προς επίλυση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.