Οι εξελίξεις σχετικά με την έρευνα της τραγωδίας στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πόρου και Γαλατά και την πτώση του ελικοπτέρου, μεταφέρονται στην Ιταλία

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, στη γειτονική χώρα όπου κατασκευάστηκε το μοιραίο ελικόπτερο, θα μεταφερθεί το «μαύρο κουτί», το οποίο αναμένεται να εξεταστεί από τους ειδικούς που γνωρίζουν τις τεχνικές του προδιαγραφές προκειμένου να «πέσει φως» στα αίτια δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή των τριών επιβαινόντων.

Στο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, μίλησε και ο γεν. διευθυντής αερομεταφορών της Υ.Π.Α Χρήστος Παπαγεωργίου, ο οποίος ανέφερε: «η χωρητικότητα του ελικοπτέρου είναι 8 ατόμων. Σε αυτό επέβαιναν τρία άτομα, άρα δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν μπορούσε να απογειωθεί λόγω βάρους».

Η τοποθέτηση ανακλαστήρων και η πρωτοκόλληση

Με βάση το ρεπορτάζ του καναλιού, από το 2018 είχε ζητηθεί η τοποθέτηση στα καλώδια ειδικών ανακλαστήρων από τον τότε πρόεδρο της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, Αθανάσιο Μπίνη και δεν προχώρησε καθώς δεν είχε πρωτοκολληθεί.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.