Ειρηνική πορεία πραγματοποίησαν το απόγευμα Αρμένιοι προς την τουρκική πρεσβεία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την 98η επέτειο από τη γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους, στις 24 Απριλίου του 1915. Όπως κατήγγειλαν οι διαμαρτυρόμενοι, η σφαγή των Τούρκων είχε 1.500.000 θύματα, ενώ το δυτικό τμήμα της Αρμενίας εξακολουθεί να βρίσκεται υπό κατοχή μέχρι και τις μέρες μας.

Οι Αρμένιοι, όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους, απαιτούν από την Τουρκία «να αναγνωρίσει και να καταδικάσει τη γενοκτονία που διέπραξε εις βάρος τους και να επιστρέψει τα ιστορικά αρμενικά εδάφη που παράνομα κατέχει και όπου, χρόνια τώρα, επιδιώκει να εξαφανίσει κάθε ίχνος της πλούσιας αρμενικής πολιτιστικής κληρονομιάς». Ακόμη απαιτούν από την Τουρκία την άρση του αποκλεισμού των συνόρων τους και του Ναγκόρνο Καραμπάχ και να συμμορφωθεί με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.