«Ανοίγει τα φτερά του», για 31η χρονιά, ο «Μαθητόκοσμος» για να αγκαλιάσει τις προσπάθειες εκατοντάδων μαθητών δημοτικών σχολείων του νομού Σερρών, που θα παρουσιάσουν τις ατομικές και ομαδικές ικανότητές τους μέσα από το χορό, το θέατρο, τη μουσική, τις εικαστικές τέχνες και τις νέες τεχνολογίες.

Πρόκειται για ένα θεσμό που ξεκίνησε από το 1982, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών και συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία μέχρι και σήμερα.

Στον 31ο «Μαθητόκοσμο», που ξεκινά στην κεντρική αίθουσα του δημοτικού θεάτρου « Αστέρια» και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου, συμμετέχουν περισσότεροι από 500 μαθητές, 67 δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων του νομού.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεών του θα παρουσιαστούν μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, σε παραδοσιακό και μοντέρνο χορό ,θεατρικά έργα, μουσικές χορωδίες, τεχνολογίες και ταινίες μικρού μήκους με θέματα καθημερινότητας και κοινωνικού περιεχομένου και περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Παράλληλα, θα τιμηθούν οι νικητές του διαγωνισμού ζωγραφικής, που προκήρυξε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών για τη δημιουργία της αφίσας του «Μαθητόκοσμος 2013», με θέμα οτιδήποτε έρχεται στη μνήμη των παιδιών στο άκουσμα της λέξης «Μαθητόκοσμος».