Αερόπλοιο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού πάνω από τη Σάμο

Πρόκειται για εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος σε συνεργασία με τη Frontex


ΕΛΛΑΔΑ
0:47
27/07/2019
Αερόπλοιο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού πάνω από τη Σάμο
3
loading

Αερόπλοιο σταθερής πρόσδεσης της Frontex, το οποίο χρησιμοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες, τέθηκε χθες επίσημα σε λειτουργία πάνω από το βόρειο τμήμα της Σάμου, όπως ανακοινώνει με δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Όπως επισημαίνει στη δήλωσή του ο κ. Κουμουτσάκος, πρόκειται για την εφαρμογή, σε συνεργασία με τη Frontex, πιλοτικού προγράμματος «για την πληρέστερη εικόνα και παρατήρηση του θαλάσσιου πεδίου σε κρίσιμα για τις μεταναστευτικές ροές γεωγραφικά σημεία, όπως είναι η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Σάμου». «Σκοπός είναι», συνεχίζει η ανακοίνωση, «να μεταφέρει εικόνα του θαλάσσιου πεδίου στις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες, για τον καλύτερο έλεγχο και την αποτελεσματικότερη διαχείριση των συνόρων της χώρας».

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, το αερόπλοιο έχει σύγχρονους αισθητήρες, που δίνουν εικόνα σε πραγματικό χρόνο, στις ελληνικές αρχές, της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή. Το πιλοτικό πρόγραμμα ξεκινάει από τη Σάμο και ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα έχει, θα αποφασιστεί το αν θα επεκταθεί και σε άλλα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αναπληρωτής υπουργός, καταλήγει στη δήλωσή του ότι «πραγματοποιείται έτσι, μετά από περίπου τρία χρόνια διαβουλεύσεων, ένα πρόγραμμα που συνεισφέρει στις προσπάθειες της χώρας μας στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πρόκλησης του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος».

(Φωτογραφία αρχείου)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar σουρταφερτας

    αυτο μου φαινεται υπηρχε κ παλιοτερα κ εκανε βολτες πανω απο την αθηνα ενα διαστημα κ το κυνηγουσα μ το αεροβολο να το πετυχω

  2. avatar SER 30

    ΜΕ ΖΟΥΜΑΡΙΣΜΑ 1 0 0 . 0 0 0 % ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟΙ ΔΩ ΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΑΡΑ ΒΡΗΚΑΝΕ '' ΜΕΣΟ '' ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΩΝ ΤΕΚΤΕΝΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΧΩΡΟ ΜΕΡΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ . ΖΩΗ ΣΕ ΜΑΣ . ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΝ '' ΛΑΘΡΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟ '' ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΕΙΣΕΡΘΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΑΠΟΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ .

  3. avatar Τάκης Πίσσης

    Ένα τέτοιο έπρεπε να είχε για προστασία τότε έξω απ τη Βουλή

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει