Κάνουν… πετάλι δείχνοντας ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα

Δύο ποδηλάτες στέλνουν μηνύματα αισιοδοξίας με τον συμβολικό γύρο της Αδριατικής


ΕΛΛΑΔΑ
15:48
09/04/2013
Κάνουν... πετάλι δείχνοντας ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα
loading

«Υπάρχουν στόχοι ζωής. Υπάρχουν διέξοδοι στα προβλήματα, αρκεί να δεις τα πράγματα μέσα από άλλη οπτική. Τα πραγματικά αδιέξοδα έχουν να κάνουν με την υγεία και τον άνθρωπο». Με αυτή τη φράση περιγράφει την φιλοσοφία του ο ποδηλάτης Χρήστος Χρήστου, ο οποίος μαζί με τον φίλο του, Γιώργο Χειμώνα ξεκίνησαν, νωρίς το πρωί, να κάνουν συμβολικά τον γύρο της Αδριατικής με ποδήλατο, για να μεταφέρουν κοινωνικά μηνύματα.

Στις έξι τα ξημερώματα, οι δύο ποδηλάτες πέρασαν τον συνοριακό σταθμό Μαυρομάτι της Θεσπρωτίας με την Αλβανία και πρώτος σταθμός του αναμένεται να είναι, το απόγευμα, η Αυλώνα.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν είναι Τίρανα, Μπαρ, Ντουμπρόβνικ, Σπλιτ, Ριέκα, Τεργέστη, Ανκόνα και θα καλύψουν 2000 χιλιόμετρα, σε περίπου 20 ημέρες.

Όπως λέει ο Χρήστος Χρήστου, λόγω της οικονομικής κρίσης αντιμετώπισε οικονομικά και επαγγελματικά προβλήματα ως εργολάβος δημοσίων έργων, όμως, τελικά είδε «πως δεν υπάρχουν αδιέξοδα, αν δεις τις καταστάσεις από διαφορετική οπτική. Βάζεις στόχους και τα καταφέρνεις».

Μάλιστα, μας εξηγεί ότι, «στο περιβάλλον του, έχει δει ανθρώπους εγκλωβισμένους, να αλλάζουν χαρακτήρα, ψυχοσύνθεση, να έχουν γίνει νευρικοί, απότομοι, να χάνουν την ηρεμία τους, να έχουν αυτοκτονήσει φίλοι του, η να έχουν πέσει σε ψυχοφάρμακα», γι' αυτό τα μηνύματα τα οποία μεταφέρει «είναι συγκεκριμένα, είναι για αυτούς που δεν άντεξαν, δεν έφτασαν ποτέ λόγω της κρίσης».

Ο κ. Χρήστου, ο οποίος είναι και ορειβάτης, μας δίνει παραδείγματα και επισημαίνει πως η επαφή με τη φύση «σε γεμίζει αυτοπεποίθηση, ευεξία».

Με αισιοδοξία και οι δύο μας τόνισαν: «Υπάρχουν διέξοδοι που σε βγάζουν σε ένα δωμάτιο με εντελώς διαφορετικό περιβάλλον τις περισσότερες φορές. Εκεί που είσαι στο σκοτάδι, ανοίγεις μία πόρτα και βγαίνεις σε ένα φωτεινό δωμάτιο, γεμάτο χρώματα, απλά πρέπει να έχεις την θέληση και την δύναμη να ανοίξεις την πόρτα».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει