Συγκίνηση έχει προκαλέσει στη Ναύπακτο και όχι μόνο, η πίστη και η αγάπη ενός σκύλου στο αφεντικό του. Το σκυλάκι ζει εδώ και περίπου δυο χρόνια δίπλα από το εικόνισμα του νεκρού αφεντικού του.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το nafpaktianews.gr, ο σκύλος μένει στο σημείο που στις 09 Νοεμβρίου 2017 έχασε τη ζωή του ο 40χρονος ιδιοκτήτης του.

Ο 40χρονος έχασε τη ζωή του μετά από τροχαίο με μπετονιέρα στην Παλαιά περιφερειακή οδό προς τον ποταμό Εύηνο. Η είδηση του θανάτου του είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία καθώς  λίγα χρόνια πριν είχε χάσει τη ζωή του και ο αδερφός του.

Τα δύο αδέρφια έχασαν την ζωή τους λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους. Κάτι που όπως φαίνεται αντιλήφθηκε ο σκύλος του και εγκαταστάθηκε εκεί. Αρκετοί κάτοικοι προσπάθησαν να πάρουν το σκύλο και να τον φιλοξενήσουν όμως εκείνος επέστρεφε στο σημείο δίπλα στο εικόνισμα που έχει φτιάξει η οικογένεια του στη μνήμη του νεκρού.

Το περίεργο στην ιστορία με τον σκύλο είναι ότι μένει μόνος του σε μια ερημική περιοχή δίχως να εγκαταλείπει το σημείο θυμίζοντας σε πολλούς την περίπτωση του κινηματογράφου «Χάτσικο», του σκύλου που περίμενε το αφεντικό του που είχε πεθάνει μέχρι τα βαθιά γεράματά του σε σταθμό τρένου.

Συγκινητική είναι επίσης η αγάπη του κόσμου που καθημερινά τον φροντίζει και που επίσης του έχει κατασκευάσει ένα μικρό σπιτάκι.