Λίγες ώρες έχουν περάσει από τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική όπου τουλάχιστον 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, δεκάδες τραυματίστηκαν ενώ οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες. Οι 6 από τους 7 νεκρούς είναι τουρίστες ενώ δυστυχώς ανάμεσα τους είναι και 2 παιδιά.

Το ένα παιδί με καταγωγή από τη Ρουμανία ήταν μόλις 8 χρονών και βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με την μητέρα του σε ταβέρνα στη Νέα Πλάγια. Ο πατέρας της οικογένειας ήταν επίσης στην ταβέρνα όταν χτύπησε η κακοκαιρία την Χαλκιδική και μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο Πολυγύρου.

Σύμφωνα με το τοπικό GrTimes.gr η κατάσταση της υγείας του ίδιου είναι καλή, ωστόσο, είναι συντετριμμένος.  Με δάκρυα στα μάτια περιέγραψε στον ιστότοπο πώς την ώρα που συνέβαινε η τραγωδία και έχανε την οικογένειά του εκείνος ήταν δίπλα τους, χωρίς όμως να καταφέρει δυστυχώς να τους σώσει.

Την ίδια ώρα, η κ. Μαναρίδου Ελισάβετ, η οποία βρίσκεται στο πλευρό του συζύγου της – τραυματία από την κακοκαιρία – στο νοσοκομείο, περιγράφει: «Μένουμε στην Ποτίδαια, άρχισε ένα αεράκι και ο σύζυγος πήγε να δει τα φυτά. Αφού τα τακτοποίησε και επέστρεφε μέσα στο σπίτι, πιάνει ένας δυνατός αέρας. Ο αέρας παρέσυρε τη σιδερένια πόρτα και τον χτύπησε στο γοφό. Φώναξα τους γείτονες να με βοηθήσουν να τον βάλουμε στο σπίτι και να τον φέρουμε στο νοσοκομείο».

Η ίδια ανέφερε για τον Ρουμάνο τουρίστα που έχασε τη γυναίκα του και το παιδί του στα Νέα Πλάγια πως όλο το βράδυ έκλαιγε.

Η κ. Άννα Γεωργιάδου χτύπησε στην πλάτη και η μητέρα της έσπασε το χέρι της. Όπως περιγράφει ο δυνατός αέρας έριξε την ίδια και τη μητέρα της κάτω. «Δεν ξέρω πως κατάφερα και σηκώθηκα και σήκωσα και τη μητέρα μου».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.