Σε 3.900 πειθαρχικές διώξεις υπαλλήλων στοχεύει η κυβέρνηση

Σχέδιο πέντε σημείων για τους υπαλλήλους


ΕΛΛΑΔΑ
8:34
01/04/2013
Σε 3.900 πειθαρχικές διώξεις υπαλλήλων στοχεύει η κυβέρνηση
3
loading

Επίορκους και ακατάλληλους υπαλλήλους βάζει στο στόχαστρο η κυβέρνηση προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της τρόικας για αποχωρήσεις από το Δημόσιο εντός του 2013.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η διεκπεραίωση 3.900 πειθαρχικών διώξεων ως το τέλος του χρόνου.

Στη συνέχεια θα γίνει υλοποίηση των πέντε σημείων του σχεδίου Μανιτάκη, με στόχο οι επόμενες αποχωρήσεις να γίνουν το 2014 μέσα από τους 25.000 υπαλλήλους που θα υπαχθούν σταδιακά σε διαθεσιμότητα κατά το τρέχον έτος, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Τα πέντε σημεία του σχεδίου

- Σχεδιασμός νέων δομών: Θα πρέπει να αποφασιστεί ποιο στόχο καλείται να επιτελέσει κάθε φορέας του Δημοσίου και στο πλαίσιο αυτό θα καθοριστεί ποιες δομές χρειάζονται. Η διαδικασία αυτή ήδη εφαρμόστηκε με τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων

- Νέες θέσεις εργασίας: Βάσει των νέων οργανογραμμάτων, σε κάθε διεύθυνση, τμήμα ή άλλη δομή θα προβλεφθεί ο αριθμός των θέσεων που χρειάζονται και για κάθε θέση θα καθοριστεί συγκεκριμένο εργασιακό προφίλ και προσόντα.

- Πρώτη αξιολόγηση: Βάσει των νέων οργανογραμμάτων, θα προκύψει για παράδειγμα πως σε κάποια δομή χρειάζονται 400 θέσεις και υπάρχουν 475 δημόσιοι υπάλληλοι. Θα γίνει μία πρώτη αξιολόγηση προκειμένου να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι 75 με τα λιγότερα προσόντα ή όσοι έχουν παραπεμφθεί πειθαρχικά.

- Σταθερή αξιολόγησης: Έχουν κληθεί όλες οι υπηρεσίες να προκαθορίσουν τους στόχους, που θα επιτυγχάνονται σε ετήσια βάση με δυνατότητα τριμηνιαίου επαναπροσδιορισμού.

- Καταργήσεις φορέων: Μέσα στον Απρίλιο θα προωθηθεί και η διαδικασία για τη συγχώνευση ή κατάργηση περίπου 700 φορέων του ευρύτερου δημοσίου τομέα. Σε αυτούς απασχολούνται 13.000 υπάλληλοι, σημαντικό μέρος των οποίων θα τεθεί σε διαθεσιμότητα και εάν δεν μετακινηθεί μέσα σε ένα έτος θα αποχωρήσει οριστικά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Κωστής

    Σημειώστε ότι με την υφιστάμενη ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ και την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ (Η λευκή απεργία των δικαστών μας....) Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Ε Τ Α Ι να ολοκληρωθούν ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΙΣΕΣ διώξεις αυτών των κλεφτών, καταχραστών και εκβιαστών ΔΥ μέσα στο 2013 ....

  2. avatar ccp21

    Και βέβαια να απολυθούν οι κλέφτες κι απατεώνες του δημοσίου. Έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια...

  3. avatar giannis

    Οι δομές της βουλης θα μειωθουν ? γιατί 4000 υπαλληλοι είναι πολλοί.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει