Ανοίγει ο διάλογος για τα Τοπικά Συμβούλια Νέων

Σε δημόσια διαβούλευση οι προτάσεις όσων ενδιαφέρονται


ΕΛΛΑΔΑ
5:03
13/03/2013
Ανοίγει ο διάλογος για τα Τοπικά Συμβούλια Νέων
loading

Από σήμερα θα είναι ανοικτή πλατφόρμα δημόσιου διαλόγου που θα λειτουργεί στη διεύθυνση: www.tosyn.gr και θα αφορά τα Τοπικά Συμβούλια Νέων. Στη διεύθυνση αυτή θα γίνονται δεκτές προτάσεις για έναν μήνα και συγκεκριμένα ως τις 12 Απριλίου.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, τα Τοπικά Συμβούλια Νέων, που οργανώνει η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς είναι ένας σχετικά νέος θεσμός στη χώρα μας, αφού ξεκίνησε το 2008 οπότε έγιναν και οι πρώτες εκλογές. Στην πορεία όμως ατόνησε καθώς ουδέποτε εξαγγέλθηκαν οι επόμενες αρχαιρεσίες, με ότι αυτό συνεπάγεται στην ομαλή λειτουργία και συμμετοχή των εκλεγμένων στα Τοπικά Συμβούλια Νέων.

Στόχος του θεσμού, «ήταν και παραμένει, η ολοκληρωμένη, μαζική, άμεση και αποτελεσματική συμμετοχή των νέων στα κοινά». Επίσης στόχος είναι «η δημιουργία ενός Συμβουλίου σε κάθε Δήμο- μετά από διενέργεια εκλογών- που θα έχει την αρμοδιότητα να προωθεί τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική νεολαία.

Δυνατότητα να συμμετάσχουν στις εκλογές αυτές έχουν όλοι οι νέοι, που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν οι ίδιοι με αυτά που τους αφορούν, αναζητώντας λύσεις και προτάσεις προσαρμοσμένες στις δικές τους ανάγκες και σε εκείνες φυσικά του τόπου στον οποίο ζουν.

Στο πλαίσιο αυτό η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς διοργανώνει τη δημόσια διαβούλευση για την ουσιαστική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Τοπικών Συμβουλίων Νέων και την ενίσχυση της αντιπροσωπευτικότητας του θεσμού.

Για το λόγο αυτό, καλεί τους νέους να καταθέσουν τις προτάσεις και τους προβληματισμούς τους σχετικά με τη λειτουργία των Τοπικών Συμβουλίων Νέων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει