Σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία εγκυμονεί πλέον το οξύ πρόβλημα με τα σκουπίδια στην Τρίπολη σύμφωνα με τις εκθέσεις των εποπτών Δημόσιας Υγείας και του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας και γι’ αυτό έχουν καταθέσει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Τρίπολης.

Η δημοτική αρχή, με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, έκλεισε σήμερα τις υπηρεσίες του δήμου και με μπροστάρη τον δήμαρχο Γιάννη Σμυρνιώτη, δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του και άλλων δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης, το προσωπικό καθαριότητας και πολίτες, πραγματοποίησαν πορεία από το δημαρχείο ως το δικαστικό μέγαρο, όπου ο δήμαρχος συναντήθηκε με εισαγγελέα και πρόεδρο Πρωτοδικών Τρίπολης, ενημέρωσε τις δικαστικές αρχές της πόλης για την κατάσταση και κατέθεσε υπόμνημα.

Η πορεία, στις 11.30, έφτασε στο κτίριο της περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου ο δήμαρχος Τρίπολης υπέβαλε υπόμνημα διαμαρτυρίας στην περιφέρεια, με το οποίο καλεί την περιφερειακή αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της. Εξερχόμενος του κτιρίου σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι άφησε το υπόμνημα στο γραφείο του περιφερειάρχη, αφού δεν βρήκε στα γραφεία ούτε τον Πέτρο Τατούλη, ούτε κανέναν άλλο αιρετό εκπρόσωπο της περιφέρειας.Υπογράμμισε, ότι ο δήμος είναι έτοιμος να ξεκινήσει την αποκομιδή των απορριμμάτων, αρκεί η περιφέρεια, που έχει την ευθύνη και τα χρήματα να υποδείξει το χώρο διάθεσης των σκουπιδιών.

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης κάλεσε τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη να σταματήσει τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και «οποτεδήποτε θέλει ο περιφερειάρχης να δώσουμε κοινή συνέντευξη Τύπου για να μάθει ο κόσμος την αλήθεια». Πρόσθεσε πως, «αν ο περιφερειάρχης θεωρεί ότι δεν είναι αρμόδιος να παραιτηθεί της αρμοδιότητας και να αναλάβουμε οι δήμαρχοι μέσω του φορέα διαχείρισης να βρούμε λύση», ενώ τόνισε ότι, «όσο κρύβονται δεν συμβάλουν στο να βρεθεί λύση».

Αυτή την ώρα, ο δήμαρχος πηγαίνει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, για να δώσει το υπόμνημα που υπέβαλε στην περιφέρεια, ενώ απορριμματοφόρα του δήμου φορτώνουν σκουπίδια έξω από σχολεία και στην συνέχεια θα κατευθυνθούν στα διόδια Νεστάνης όπου θα σηκώσουν συμβολικά τις μπάρες για λίγα λεπτά. Τα απορριμματοφόρα θα μείνουν εκεί στην άκρη του αυτοκινητοδρόμου, όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος, έως ότου υποδειχθεί από την περιφέρεια, χώρος για τη διάθεση των σκουπιδιών.