Στο ΦΕΚ οι προκηρύξεις για καλλιτεχνικούς διευθυντές σε Ελληνικό Φεστιβάλ και Εθνικό Θέατρο

Τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού


ΕΛΛΑΔΑ
17:56
30/05/2019
Στο ΦΕΚ οι προκηρύξεις για καλλιτεχνικούς διευθυντές σε Ελληνικό Φεστιβάλ και Εθνικό Θέατρο
1
loading

Σε ενημέρωση ότι δημοσιεύτηκαν στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως οι προκηρύξεις των διαγωνισμών για την κάλυψη των θέσεων των καλλιτεχνικών διευθυντών του Ελληνικού Φεστιβάλ (Τεύχος Α.Σ.Ε.Π. ΦΕΚ 21/ 29.05.2019) και του Εθνικού Θεάτρου (Τεύχος Α.Σ.Ε.Π. ΦΕΚ 20/29.05.2019), προχώρησε σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με ανακοίνωσή του.

«Όπως είχε δεσμευτεί η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά», συνεχίζει η ανακοίνωση, «οι προκηρύξεις για την κάλυψη των θέσεων των καλλιτεχνικών διευθυντών των μεγάλων πολιτιστικών οργανισμών της χώρας προχώρησαν και ολοκληρώθηκαν, όπως είχαν εξαρχής δρομολογηθεί». Υπενθυμίζεται, συμπληρώνει το ΥΠΠΟΑ, ότι «αποτελεί σταθερή πολιτική απόφαση της κ. Ζορμπά να μην προχωρήσει σε κανέναν διορισμό των επικεφαλής των μεγάλων πολιτιστικών οργανισμών, αλλά να γίνονται προκηρύξεις διαγωνισμών. Πρόκειται για ένα αποφασιστικό βήμα εκδημοκρατισμού, διαφάνειας, αξιοκρατίας και ανανέωσης της λειτουργίας των εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΠΟΑ».

«Είναι δεδομένο ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού κινήθηκε εντός του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου όσον αφορά στις προθεσμίες, καθώς οι εν λόγω προσκλήσεις ενδιαφέροντος δρομολογήθηκαν και δημοσιεύθηκαν πριν από την προκήρυξη των εθνικών εκλογών», επισημαίνεται καταληκτικά από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Γρήγορα διόριζε!!!!

    Δε προλαβαίνω!!! Έχω εκλογές!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει