Συνολικά 33 μαθητές από 11 γυμνάσια της πόλης των Τρικάλων «ανέκριναν» με τις ερωτήσεις τους τέσσερις υποψήφιους δημάρχους για το Δήμο Τρικκαίων, σχετικά με την πόλη που οραματίζονται και ονειρεύονται. Επιπλέον, οι μαθητές μέσα από τις ερωτήσεις ανέδειξαν μια σειρά από προβλήματα που μαστίζουν την πόλη των Τρικάλων.

Μίλησαν, άλλωστε, για έλλειψη επαρκών χώρων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, που έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Δεν υπάρχουν, υποστήριξαν, αρκετοί ποδηλατόδρομοι, ενώ οι υπάρχοντες πεζόδρομοι δεν επαρκούν. Είπαν μάλιστα πως, με εξαίρεση κάποιες περιοχές, όπως είναι εκείνη του κάστρου ή οι όχθες του Ληθαίου ποταμού, η πόλη δεν έχει επαρκείς χώρους πρασίνου ή αστικών λειτουργιών.

Θα πρέπει, επισήμαναν, να απομακρυνθούν από τις εισόδους της πόλης οι δραστηριότητες εκείνες που δημιουργούν αισθητική και ηχητική ρύπανση, αλλά και κυκλοφοριακή συμφόρηση, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να βελτιωθούν τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά των οδών, η σήμανσή τους, ο φωτισμός, οι διασυνδέσεις τους με το υπόλοιπο οδικό δίκτυο, καθώς και το παρόδιο πράσινο.

Από την πλευρά της, η Χριστίνα Λιάκου, του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων, ρώτησε αν θα αντιμετωπιστεί και με ποιο τρόπο το φαινόμενο των βανδαλισμών των δημόσιων χώρων, ενώ η Άρτεμις Γεωργίου, του ιδιωτικού σχολείου «Αθηνά», θέλησε να μάθει για το εάν θα πάψουν οι πολιτικοί να υπόσχονται λύσεις στην πόλη, οι οποίες, δεν έχουν εφαρμοστεί ποτέ μέχρι τώρα.

Παράλληλα, ζήτησε να της απαντήσουν τι σκοπεύουν να κάνουν οι υποψήφιοι, ώστε να προσφέρουν καλύτερη ποιότητα ζωής στους δημότες της πόλης. Ο Βασίλης Κεμανίδης, του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων, ρώτησε πώς θα αντιμετωπιστεί το υπάρχον πρόβλημα της ρύπανσης, στο πλαίσιο του σχεδίου Καλλικράτης, καθώς τα όρια του νέου Δήμου Τρικκαίων αυξάνονται σημαντικά και επομένως και οι ανάγκες για καθαρές γειτονιές.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων (Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης, που είναι αφιερωμένη στην προσπάθεια προώθησης τρόπων μετακίνησης πιο φιλικών προς το περιβάλλον και πιο αποδοτικών όσον αφορά στην ποιότητα ζωής του πολίτη.