Με τον συνδυασμό «+εργαζόμαστε για την Πόλη της Καρδιάς μας» κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον διευρυμένο δήμο Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Χρήστος Δήμας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Είναι νέος και έχει όρεξη, μεράκι να προσφέρει στα κοινά της Πόλης. Επιχειρηματίας με δραστηριότητα στο εξωτερικό, ο δημιουργός του Namaste Greece ταξιδεύει την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου.

Γιατί όμως ο Χρήστος Δήμας θεωρείται ότι κερδίζει έδαφος με το συνδυασμό του υποψήφιου δημάρχου Νίκου Χιωτάκη στον διευρυμένο Δήμο Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης;

Η απάντηση είναι: Γιατί έχει ξεκάθαρη ιδεολογική-πολιτική ταυτότητα, την ώρα που άλλοι συνδυασμοί και υποψήφιοι σύμβουλοί τους, προσπαθούν να ψαρέψουν ψήφους στα θολά νερά!

Ο Χρήστος Δήμας δεν έκρυψε την «ταυτότητά» του. Στέλεχος της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ στην Κηφισιά πολλά χρόνια. Μόνο και μόνο αυτό το γεγονός, προκαλεί πονοκέφαλο στα επιτελεία των αντιπάλων συνδυασμών, οι οποίοι προσπαθούν να αντλήσουν ψήφους από τη δεξαμενή των ψηφοφόρων που πρόσκεινται στη μεγάλη φιλελεύθερη και δημοκρατική παράταξη…

Αν και η Νέα Δημοκρατία δεν έχει δώσει ‘χρίσμα’ στην Κηφισιά, όλοι γνωρίζουν ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης έχει πολιτική σφραγίδα και προέλευση, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ),  πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΕΤΑ.ΑΕ που είναι η αναπτυξιακή Εταιρεία της Αυτοδιοίκησης και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Κηφισιάς.

Είναι δε φυσιολογικό επακόλουθο, στελέχη του συνδυασμού του, όπως ο Χρήστος Δήμας να είναι ένας από τους βασικούς συνεργάτες στην προσπάθεια του συνδυασμού Χιωτάκη που έχει κεντρικό σύνθημα το «+εργαζόμαστε για την Πόλη της Καρδιάς μας»!

Είναι η ώρα να γυρίσει σελίδα ο διευρυμένος Δήμος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης και να του ξαναδώσουμε την παλιά αίγλη. Μετά από πέντε χρόνια ουσιαστικής αδράνειας, χωρίς έργα πνοής και υποδομών, η διοίκηση του Δήμου πρέπει να περάσει σε στιβαρά χέρια.

‘Δεν είναι δυνατόν στην εποχή των τεχνολογιών, της μεγάλης διεθνούς εμπειρίας και των ισχυρών προκλήσεων, να κινούμαστε με τον αραμπά. Πρέπει να υιοθετήσουμε ό,τι καλύτερο υπάρχει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να κάνουμε τον Δήμο Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης ένα Δήμο-πρότυπο. Κατ΄αρχήν να υπάρξει διοίκηση με εμπειρία και δεύτερον, να γίνουν μέσα στην επόμενη τετραετία όσα δεν έγιναν στην προηγούμενη της διοίκησης Θωμάκου’, υπογραμμίζει ο Χρήστος Δήμας».

«+εργαζόμαστε για την Πόλη της Καρδιάς μας»

«Ο Χρήστος Δήμας σήκωσε το γάντι των προκλήσεων της εποχής και μπήκε αποφασιστικά στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών στο πλευρό του υποψήφιου δημάρχου Νίκου Χιωτάκη και του συνδυασμού «+εργαζόμαστε για την Πόλη της Καρδιάς μας».

«Δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ πολύ για να πάρω τις αποφάσεις μου», δηλώνει ο ίδιος στο FLN.gr και εξηγεί γιατί αποφάσισε να «στρατευθεί» στη δυναμική προσπάθεια του Νίκου Χιωτάκη, του υποψηφίου στον διευρυμένο Δήμο Κηφισιάς, Ερυθραίας και Εκάλης.

«Είναι πολλά εκείνα που πρέπει να γίνουν και σημαντικές οι προκλήσεις στη νέα εποχή της Αυτοδιοίκησης, η οποία-μετά τις αλλαγές του νομοθετικού πλαισίου από την παρούσα κυβέρνηση-απαιτεί εμπειρία, ολοκληρωμένο σχεδιασμό και προ πάντων σοβαρότητα, υπευθυνότητα και στιβαρή διοίκηση.

Και αυτή τη στιγμή, ο Νίκος Χιωτάκης έχει και την εμπειρία στα αυτοδιοικητικά, όχι μόνο λόγω της παρελθούσας θητείας του στο τιμόνι του Δήμου, αλλά και της απαραίτητης ευρωπαϊκής εμπειρίας την οποία διαθέτει ως στέλεχος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)…».

– Μας είπατε ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτεί εμπειρία, ολοκληρωμένο σχεδιασμό, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και στιβαρή διοίκηση.

Το είπα και επιμένω. Χωρίς να θέλω να ακυρώσω την θητεία της απερχόμενης διοίκησης Θωμάκου, συμπληρώνω απλώς ότι ο μεγάλος αυτός Δήμος των Βορείων Προαστίων, πρέπει να αλλάξει σελίδα. Μπορούμε και καλύτερα για την Πόλη, τους δημότες, τους επισκέπτες, το περιβάλλον, τις υποδομές και την ταυτότητά της. Πρέπει να ξανακάνουμε την Κηφισιά το επίκεντρο του υπερτοπικού ενδιαφέροντος, να της ξαναδώσουμε την παλιά της αίγλη, προσαρμοζόμενοι στις απαιτήσεις των καιρών και στις ανάγκες των δημοτών.

Οι εποχές των συνηθισμένων δράσεων και της άσκησης συμβατικής πολιτικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πιστεύω ότι ανήκουν στο παρελθόν. Είμαστε υποχρεωμένοι-κι αυτό είναι εξαιρετικό για τους δημότες-να ακολουθούμε ευρωπαϊκά και επιτυχημένα, γενικώς, διεθνή πρότυπα.

– Μπορείτε να μας πείτε ποιες μπορεί να είναι οι κορυφαίες δράσεις, άμεσης προτεραιότητας, για να αλλάξει η σημερινή εικόνα της πόλης;

Ως πόλη, εννοώ ολόκληρη την δημοτική ενότητα της Κηφισιάς, της Ερυθραίας και της Εκάλης. Όλες τις περιοχές, όλα τα οικοδομικά τετράγωνα, χωρίς αποκλεισμούς ή επιλεκτικές προτεραιότητες. Θα σας αναφέρω για παράδειγμα την καθαριότητα. Χρειάζεται σύγχρονος και προπάντων ευέλικτος εξοπλισμός όχι μόνο για την αποκομιδή των απορριμμάτων, είτε αυτά είναι οικιακά, επαγγελματικά, ανακυκλώσιμα ή κηπαία… Οι δρόμοι πρέπει να είναι καθαροί.

Και για να είναι καθαροί, χρειάζεται σχεδιασμός, καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών και τεχνολογικός εξοπλισμός, τον οποίο σήμερα η Πόλη δεν διαθέτει. Δεύτερος σημαντικός για τους πολίτες στόχος, είναι η Ασφάλεια. Πολυπαραγοντικό το ζήτημα. Έχει να κάνει και με τον φωτισμό στους δρόμους, με τη σταδιακή αντικατάσταση του σημερινού συστήματος του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού και με την ενίσχυση της δημοτικής αστυνομίας και του εξοπλισμού της.

Δημοτική αστυνομία όχι μόνο για το κέντρο, αλλά και για τις γειτονιές. Θέμα μείζονος προτεραιότητας και η Ασφάλεια, αφού είναι γνωστό σε όλους ότι οι δημότες τρέμουν τις επιδρομές ληστών και δολοφόνων, μικρών ή μεγάλων κακοποιών. Γνωρίζουμε όλοι τι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην πόλη και δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς…

– Μπορείτε να μας κωδικοποιήσετε ποια είναι τα άλλα θέματα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον σας και αποτελούν «σημαία» για εσάς ως υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό του Νίκου Χιωτάκη;

Θα μπορούσα να σας πω πολλά.

Θα επιλέξω τα βασικά, που μπορούν πραγματικά να ανακουφίσουν, να αλλάξουν προς το καλύτερο την εικόνα της πόλης, να καταστήσουν ξανά τον διευρυμένο Δήμο ως επίκεντρο του τοπικού και υπερτοπικού ενδιαφέροντος:

Συστηματική και με ολοκληρωμένο σχεδιασμό ανάπλαση των κοινόχρηστων δημοτικών χώρων, επέκταση του δικτύου πεζοδρόμων, δημιουργία νέων χώρων πρασίνου, βελτίωση ή κατασκευή πεζοδρομίων που σήμερα είτε δεν υπάρχουν ή αποτελούν παγίδες για τους πεζούς, συνεργασία με την περιφέρεια για παρεμβάσεις που αφορούν στην κατασκευή ή επέκταση των αγωγών ομβρίων υδάτων, στην διευθέτηση και καθαρισμό ρεμάτων, στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και άλλα πολλά.

– Μπορούν να γίνουν όλα μαζί; Μήπως χρειάζεται χρόνος για να ωριμάσουν αυτά τα έργα και μια πενταετία για να υλοποιηθούν;

Όντως απαιτείται χρόνος, αλλά είναι «μύθος» και κοροϊδία να μιλάμε για μια πενταετία, όπως ισχυρίζεται η σημερινή απερχόμενη δημοτική αρχή. Το μεγάλο στοίχημα του συνδυασμού μας είναι να ξεκινήσουμε από την πρώτη στιγμή. Να «+εργαστούμε για την Πόλη της Καρδιάς μας» με όλες τις υπηρεσίες του Δήμου μας και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για να γίνουν στο συντομότερο χρόνο οι απαραίτητες παρεμβάσεις.

Είμαστε αποφασισμένοι να «τρέξουμε», να πιέσουμε, να αγωνιστούμε, να φέρουμε τα προγράμματα εις πέρας. Και θα έχουμε την ευκαιρία, πηγαίνοντας προς τις εκλογές να ξαναμιλήσουμε και για τον σχεδιασμό και για τα οράματά μας. Και κυρίως να εξειδικεύσουμε μέσα από το πρόγραμμά μας τι σκεπτόμαστε, τι σχεδιάζουμε, τι θα κάνουμε την επόμενη ημέρα.

Να είστε σίγουροι ότι δεν θα επαναπαυτούμε στις δάφνες της εκλογικής επιτυχίας, αλλά θα «+εργαστούμε» με όλες εκείνες τις δυνάμεις της Πόλης που θέλουν πραγματικά ένα καλύτερο μέλλον γι αυτήν και τους δημότες».

– Ωστόσο, επιτρέψτε μας να επιμείνουμε στο ερώτημα. Γιατί στο συνδυασμό του Νίκου Χιωτάκη;

Θα γνωρίζετε προφανώς ότι ο «Κλεισθένης» και το νέο νομοθετικό πλαίσιο που εισήγαγε η σημερινή κυβέρνηση παρά τις αντιδράσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πολλαπλασιάζει τα προβλήματα και έχει ως «καμβά» την ακυβερνησία.

Είναι θεμιτές οι φιλοδοξίες όλων όσοι θέλουν να εκλεγούν δήμαρχοι (κι εδώ στον διευρυμένο Δήμο μας είναι πολλοί οι «μνηστήρες»), αλλά μετά τις κάλπες ο Δήμος πρέπει να κυβερνηθεί.

Θεωρώ, ότι αυτή τη στιγμή, ο μόνος που μπορεί να ενώσει πρόσωπα, ομάδες και σχηματισμούς είναι ο Νίκος Χιωτάκης με την προηγούμενη διοικητική εμπειρία του στα αυτοδιοικητικά και με την δεδομένη ευρωπαϊκή κουλτούρα λόγω της θέσης του στην ΚΕΔΕ.

Η επόμενη ημέρα χρειάζεται συνεργασία με εκείνους που θέλουν πραγματικά το καλό της πόλης, υπό μία στιβαρή και οργανωτική ηγεσία. Το λέει και το σύνθημα του συνδυασμού μας: «+εργαζόμαστε για την Πόλη της καρδιάς μας»!

Ακολουθήστε τον Χρήστο Δήμα στο Facebook, Linkedin και στο Twitter

Περισσότερα για το πρόγραμμα του συνδυασμού δείτε στο nikoschiotakis.gr