Αστυνομικές ταυτότητες: Η «γκάφα» και η απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Διαψεύδονται πληροφορίες σχετικά με τα δακτυλικά αποτυπώματα


ΕΛΛΑΔΑ
18:09
15/05/2019
Αστυνομικές ταυτότητες: Η «γκάφα» και η απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
3
loading

Για «γκάφα» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με τα δακτυλικά αποτυπώματα στις νέες ταυτότητες, που το υποχρέωσαν σε δεύτερη υπουργική απόφαση για να τα εντάξουν στα χαρακτηριστικά ασφαλείας, έκαναν λόγο δημοσιεύματα.

Σε ανακοίνωση-διάψευση, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σημειώνει πως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αναφορές σε σημερινά δημοσιεύματα.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι «στην πρώτη Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε στις 27 Απριλίου 2018, δεν είχαν ενταχθεί τα δακτυλικά αποτυπώματα στα χαρακτηριστικά ασφαλείας των νέων ταυτοτήτων, καθώς δεν είχε οριστεί σχετική υποχρέωση των Κρατών Μελών της Ε.Ε. και μόλις τον περασμένο μήνα (Απρίλιος 2019) η υποχρέωση αυτή συμπεριλήφθηκε στον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Κανονισμό.

«Στο πλαίσιο αυτό η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (8200/0-181621/2019, ΦΕΚ 1671, Β', 14 Μαΐου 2019) με την οποία τροποποιήθηκε η αρχική, αποτελεί εναρμόνιση στον ευρωπαϊκό κανονισμό», επισημαίνει η ανακοίνωση και καταλήγει:

«Με βάση τα παραπάνω οι αναφορές στα δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar αυτο ειναι το προβλημα?

    τα δακτυλικα αποτυμωματα? με τις νεες βιομετρικες ηλεκτρονικες ταυτοτητες με το τσιπακι θα ξεχασουμε οτι ειμαστε ανθρωποι. θα γινουμε ρομποτ της νεας ταξης, προιοντα του μεγαλου αδερφου της ε.ε, τους σορος, των σιωνιστων και του ισραηλ. θα αποδειχτουν αχρηστες για αρκετους λογους και μετα θα μας φορεσουν με το ζορι το τσιπακι πανω μας, μεσα στο δερμα μας σαν τα σκυλακια. ευρωλαγνοι μου ισραηλ συμμαχο δεν θελατε? να μαστε μεσα στην ε.ε δεν θελατε? θα το φαμε ολοι το αγγουρι τωρα, μαζι με τα ξερα θα καουν και τα χλωρα.

  2. avatar Πορθητής

    Βλέποντας ποια είναι τελικά η πραγματικότητα, αναρωτιέται κανείς πόσο ανεγκέφαλοι πρέπει να είναι κάποιοι ώστε να προσπαθούν να υποστηρίξουν το δημοσίευμα με ''κομψές'' ατάκες στο γνωστό στυλ .

  3. avatar Ιόνιο-2

    Τι κάνουν σωστό οι Τσιπρο-αχρηστεροί για να κάμουν κι αυτό. Μόνο για να διορίζονται συν γυναξί και τέκνοις στο δημόσιο είναι καλοί. Λίγα τα ψωμιά σας αχρηστερά υποκείμενα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει