Μια απίστευτη κι όμως ελληνική πραγματικότητα αποκαλύπτουν φωτογραφίες που έφτασαν στο newsbeast.gr. Αυτή τη στιγμή, μονάδες της Ελληνικής Αστυνομίες, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως οι πιο «ετοιμοπόλεμες», φαίνεται να χρησιμοποιούν αντιασφυξιογόνες μάσκες με ληγμένα φίλτρα από τον Απρίλιο του 2015.

Με αφορμή το θέμα που προέκυψε, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες με τις αντιασφυξιογόνες μάσκες, το newsbeast.gr επικοινώνησε με εν ενεργεία αξιωματικό των ΜΑΤ, ο οποίος μας επιβεβαίωσε τη χρήση τέτοιων μασκών και σήμερα. Ο ίδιος θέλησε να αναλύσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση, όπως τη βιώνουν ο ίδιος και οι συνάδελφοί του.

Ο εν ενεργεία αξιωματικός των ΜΑΤ μίλησε για τις ελλείψεις στην υπηρεσία και σημείωσε πως «από άποψη εξοπλισμού είμαστε σε πολύ άσχημη κατάσταση, από άποψη ανθρώπινου δυναμικού το ίδιο».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «τα τελευταία τρία χρόνια υπάρχει μεγάλη λειψανδρία, πλέον οι διμοιρίες δεν είναι διμοιρίες αλλά νανοδιμοιρίες όπως της χαρακτηρίζουμε εμείς οι ίδιοι μεταξύ μας».

Ανέφερε μάλιστα ότι την περίοδο που γίνονταν συχνά διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας για το Μακεδονικό, οι άντρες των ΜΑΤ είχαν φτάσει τα όρια τους, καθώς μέσα σε ένα διάστημα 3-4 ημερών, βρίσκονταν στο δρόμο πάνω από 30-40 ώρες. «Αν διαρκούσε αυτή η κατάσταση λίγο ακόμη, θα βλέπαμε τραγελαφικές καταστάσεις», λέει χαρακτηριστικά.

Τον έντονο προβληματισμό του εξέφρασε και για την κατάσταση που διαμορφώνεται στα Εξάρχεια, όπου πλέον είναι καθημερινές οι επιθέσεις αντιεξουσιαστών με μολότοφ και πέτρες κατά των διμοιριών. «Στα Εξάρχεια η κατάσταση έχει ξεφύγει, ούτε στο στοίχημα δεν το δίνουν πια για ποντάρισμα».