Στη μη ανανέωση των συμβάσεων 300 περίπου καθαριστριών των εφοριών και άλλων υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών προχωράει η κυβέρνηση, όπως αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης.

Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη οι καθαρίστριες απασχολούνται με συμβάσεις έργου τετράωρης απασχόλησης και λαμβάνουν μισθούς πείνας, ύψους 325 ευρώ.

«Οι καθαρίστριες αυτές – στη μεγάλη τους πλειοψηφία γυναίκες μεγάλης ηλικίας και με αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις- εργάζονται κάτω από συνθήκες κυριολεκτικά τριτοκοσμικές. Οι εργαζόμενες αυτές δουλεύουν αδιαλείπτως επί χρόνια σε ομηρία και υπό καθεστώς συνεχούς ανασφάλειας, καθώς αναγκάζονται να υπογράφουν συμβάσεις μερικής απασχόλησης, οι οποίες έχουν εξαιρετικά περιορισμένη χρονική διάρκεια. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις οι συμβάσεις αυτές διαρκούν μόλις ένα μήνα! Στο περιεχόμενό τους αναφέρεται ρητά ότι οι εργαζόμενες δεν δικαιούνται κανονική άδεια, γονική άδεια καθώς επίσης και δώρα (Χριστουγέννων, Πάσχα)» αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Στρατούλης ρωτάει τους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης «τι πρωτοβουλίες θα αναλάβουν ώστε να ανακληθούν οι απολύσεις και αν σκοπεύουν να τερματίσουν άμεσα αυτό το σύγχρονο δουλεμπόριο, μετατρέποντας τις συμβάσεις έργου των καθαριστριών στις εφορίες σε αορίστου χρόνου και ποιες πρωτοβουλίες θα λάβουν στο μεσοδιάστημα ώστε να αυξηθεί σημαντικά η εξευτελιστικά χαμηλή αμοιβή τους;».