Επιδοτήσεις για κτηνοτρόφους που χάνουν ζωικό κεφάλαιο λόγω «ανωτέρας βίας»

Τι αναφέρει η απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων


ΕΛΛΑΔΑ
17:19
21/03/2019
Επιδοτήσεις για κτηνοτρόφους που χάνουν ζωικό κεφάλαιο λόγω «ανωτέρας βίας»
loading

Θα διατηρούν το δικαίωμα να λαμβάνουν ενισχύσεις οι κτηνοτρόφοι που έχασαν ζωικό κεφάλαιο λόγω «ανωτέρας βίας», από ζωονόσους ή φυσικές καταστροφές, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης.

Αναλυτικότερα η απόφαση αυτή αφορά βοοειδή και αιγοπρόβατα και, όπως τονίζει το ΥΠΑΑΤ, «μέχρι σήμερα δεν είχε θεσπιστεί στη χώρα μας σχετικό εθνικό πλαίσιο, γεγονός που εγκυμονούσε κινδύνους απώλειας των επιδοτήσεων σε περιπτώσεις νοσημάτων ή φυσικών καταστροφών στο ζωικό κεφάλαιο».

Σημειώνεται ότι με αυτή την απόφαση ο κτηνοτρόφος διατηρεί το δικαίωμα να λάβει ενίσχυση όταν η μη συμμόρφωση στα κριτήρια επιλεξιμότητας και στις λοιπές υποχρεώσεις του σχετικά με το ζωικό κεφάλαιο οφείλεται σε ανωτέρα βία-εξαιρετική περίπτωση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επίσης, σε περίπτωση που ο κτηνοτρόφος χάσει το ζωικό του κεφάλαιο, λόγω φυσικών καταστροφών για τις οποίες δεν φέρει ευθύνη ο ίδιος, διατηρεί το δικαίωμα να εξαιρεθεί από την επιβολή διοικητικών κυρώσεων που σε διαφορετική περίπτωση θα του επιβάλλονταν κατά τη διαδικασία πληρωμής του.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει