Εξέχουσα θέση στη λίστα της Lloyds με τους επιχειρηματίες της ναυτιλίας που πρωταγωνίστησαν το 2012 έχει η Ελλάδα, καθώς στο Top 100 περιλαμβάνονται 14 έλληνες εφοπλιστές και στελέχη του κλάδου, που ξεχώρισαν για τις επιχειρηματικές κινήσεις και τις επενδύσεις τους.

Θέση στην πρώτη πεντάδα έχουν ο Γιάννης Αγγελικούσης, που κατατάσσεται 4ος και ο Γιώργος Οικονόμου που ακολουθεί 5ος. Στη συνέχεια, ακολουθούν η Aγγελική Φράγκου (18), Πήτερ Λιβανός (26), Γιώργος Προκοπίου (29), Βίκτωρας Ρέστης (56), Κωσταντίνος Κωνσταντακόπουλος (60), Συμεών Παληός (63), Νίκος Τσάκος (72), Θεόδωρος Βενιάμης (75) ως πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Κώστας Γραμμένος (81) καθηγητής στο Cass Business School του Λονδίνου, Δημήτρης Μελισσανίδης (82), Ευάγγελος Μαρινάκης (84) και Πήτερ Γεωργιόπουλος (90). Στη λίστα περιλαμβάνεται και ο κ. Οικονομάκης, ο οποίος, παρόλο που παρουσιάζεται ως Βρετανός, προφανώς έχει ελληνική καταγωγή.

Οι έλληνες εφοπλιστές έχουν προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 3,8 δις. δολαρίων το 2012 για αγορά πλοίων. Ενίσχυσαν το στόλο τους με 217 πλοία, καθώς η πτώση της αξίας του έφερε επενδυτικές ευκαιρίες.