Φως στο βάθος του τούνελ βλέπει η Όλγα Κεφαλογιάννη επισημαίνοντας πως ήδη στο εξωτερικό γίνονται οι αναγκαίες κινήσεις ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η εικόνα της χώρας.

Σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα www.ysterografa.gr, η υπουργός Τουρισμού εκφράζει τη βεβαιότητα πως οι Έλληνες μπορούν και ότι θα τα καταφέρουν.

«Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά πλέον δεν είναι αδιάβατος» τονίζει χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για αναγκαία βήματα που θα πρέπει να γίνουν όπως είναι οι ιδιωτικοποιήσεις έτσι ώστε μέσα στο 2013 να δούμε τα πρώτα αποτελέσματα.

Όσον αφορά τον τουρισμό η κα Κεφαλογιάννη τονίζει πως «πρέπει να αλλάξουμε πλήρως την εικόνα της Ελλάδος. Πρέπει να δημιουργήσουμε άμεσα άλλη θεματολογική ατζέντα για τον ξένο Τύπο. Με θετικές ειδήσεις για τη χώρα μας. Με τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας».

Η εξωστρέφεια, το άνοιγμα της χώρας προς τις μεγάλες τουριστικές αγορές της Βορείου Αμερικής και της Ευρώπης ήταν από τις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου. Θέτοντας ως στόχο της τον ποιοτικό τουρισμό, η κα Κεφαλογιάννη δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου με έμφαση και στον χειμερινό τουρισμό. Παράλληλα δηλώνει πως έχει ρίξει το βάρος της και σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού, επί παραδείγματι, στον γαστρονομικό τουρισμό.