Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων εκδικάζει στις 5 Μαρτίου, την έφεση μιας γυναίκας, που κατάγεται από χωριό της Πρέβεζας, η οποία είχε καταδικασθεί ερήμην σε κάθειρξη συνολικά οκτώ χρόνων, για τα αδικήματα της «πλαστογραφίας με χρήση» και της «ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης με σκοπό το κέρδος».

Η γυναίκα αυτή κατηγορείται πως πλαστογράφησε το απολυτήριο δημοτικού και διόρθωσε τον χρόνο αποφοίτησης, ισχυριζόμενη ότι τελείωσε το έτος 1980 και όχι το 1981, όπως ήταν το σωστό. Στη συνέχεια κατέθεσε το συγκεκριμένο χαρτί, προκειμένου να καταλάβει θέση κατώτερου ή κατώτατου προσωπικού στο νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Η ίδια είναι μητέρα δεκατριών (13) παιδιών, εκ των οποίων τα πέντε είναι και σήμερα ανήλικα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η γυναίκα αυτή προχώρησε στη συγκεκριμένη πράξη μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει -στο μέτρο του δυνατού- μια ευπρεπή διαβίωση για τα τέκνα της.

Όπως ανέφερε η ίδια στον Alpha «όλα τα έκανα για τα παιδιά μου, πλαστογράφησα για τα παιδιά μου. Για κανέναν άλλο λόγο. Δεν θέλω να λείπει τίποτα στα παιδιά μου. Να μην βγουν οι κόρες μου στο δρόμο να μην γίνουν κλέφτες»

Και συνέχισε λέγοντας ότι «δεν μετανιώνω για αυτό που έκανα και αν χρειαζόταν θα το ξαναέκανα. Όχι μία φορά, χίλιες. Γιατί τα παιδιά μου κοίταξα να μεγαλώσω. Έχω βάλει βηματοδότη και εργάζομαι γιατί δεν έχω άλλη λύση».

Ο δικηγόρος της γυναίκας ανέφερε ότι «η πλαστογραφία έγινε στο έτος αποφοίτησης του απολυτηρίου. Ήταν το ΄81 και έγινε το ΄80 που ήταν η προϋπόθεση για την προκήρυξη».