Συνεχίζει και σήμερα τις κινητοποιήσεις της η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας με αιχμή την τροπολογία που ψηφίζεται στη Βουλή και εντάσσει το ταμείο υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ.

Η ΟΤΟΕ έχει αντιδράσει έντονα στο θέμα, καλώντας την κυβέρνηση έστω και την τελευταία στιγμή να αποσύρει την τροπολογία.

Κατά τη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση, αντιπροσωπεία των εργαζομένων και των συνταξιούχων Τραπεζοϋπαλλήλων με επικεφαλής το Προεδρείο της ΟΤΟΕ, ζήτησε από όλα τα Κόμματα της Βουλής να αποσυρθεί η τροπολογία και να σταματήσει η απόπειρα διάλυσης των Ταμείων Υγείας και λεηλασίας των αποθεματικών τους. Επεσήμαναν δε, ότι το κράτος δεν έχει κανένα δικαίωμα παρέμβασης στα ταμεία τους, αφού τα Ταμεία Υγείας είναι βιώσιμα, σύμφωνα με ειδική αναλογιστική μελέτη (όπως απαιτεί ο Νόμος) και δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ που συνεδρίασε χθες κατέληξε στα εξής:

Απεργία και σήμερα Πέμπτη 25/10/12, σε όλες τις Τράπεζες απαιτώντας την απόσυρση της τροπολογίας.

Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ, την Παρασκευή (26/10/12) – αν δεν έχει αποσυρθεί η τροπολογία – προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και να πάρει νέες αγωνιστικές αποφάσεις.