Μετά το σάλο που προκάλεσε η ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρου, στη Βουλή, με την οποία ζητούσε να λάβει στοιχεία σχετικά με τα αλλοδαπά βρέφη και νήπια στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της χώρας, έτερος βουλευτής ζητά άμεση ενημέρωση για τον αριθμό των αλλοδαπών φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το «Βήμα», επιστολή του βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» Παναγιώτη Ηλιόπουλου βρήκαν στην προσωπική τους ηλεκτρονική διεύθυνση τα μέλη των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με την οποία και τους ζητούσε άμεση ενημέρωση για τον αριθμό των αλλοδαπών φοιτητών που στεγάζονται στις φοιτητικές εστίες του Ιδρύματος.

Η επιστολή αναφέρει:

«Παρακαλώ να με ενημερώσετε για τον αριθμό Ελλήνων φοιτητών που φιλοξενούνται-στεγάζονται στη φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τον αντίστοιχο αριθμό αλλοδαπών φοιτητών. Περιμένω την απάντησή σας σε αυτό το e-mail.

Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Βουλευτής Μαγνησίας, Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή».

Προσβεβλημένοι από το απαράδεκτο όπως το χαρακτήρισαν ύφος της επιστολής αυτής, τα μέλη των πρυτανικών αρχών του Ιδρύματος αρνήθηκαν να απαντήσουν.

«Το ύφος της επιστολής ήταν απαράδεκτο, έσβησα το μήνυμα, δεν πρόκειται να δώσουμε αντίστοιχα στοιχεία» δήλωσε ο αντιπρύτανης του πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Νίκος Σουλακέλλης. «Για εμάς όλοι οι φοιτητές είναι ίσοι και έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και θα ίδια δικαιώματα» λέει ο κ. Σουλακέλλης.

Το ίδιο μήνυμα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής το έστειλε και σε όλους τους καθηγητές του Πανεπιστημίου, ενώ το θέμα προκάλεσε αναστάτωση αλλά και αντιδράσεις στην ακαδημαϊκή κοινότητα της Λέσβου.