Αναστέλλει το εκπαιδευτικό της έργο η Νομική Κομοτηνής

Αντιδρά στην ανακοίνωση ίδρυσης τέταρτης Νομικής Σχολής στην Πάτρα


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
23:44
05/12/2018
Αναστέλλει το εκπαιδευτικό της έργο η Νομική Κομοτηνής
9
loading

Την αναστολή του εκπαιδευτικού έργου από σήμερα έως και την επόμενη Τρίτη αποφάσισε απόψε η Γενική Συνέλευση της Νομικής Σχολής Κομοτηνής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.), αντιδρώντας στην ανακοίνωση ίδρυσης 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα.

«Ως αντιπρύτανης είμαι απολύτως σύμφωνος με την εν λόγω αντίδραση, διότι η πρόταση ίδρυσης Νομικής Σχολής στην πόλη της Πάτρας, από το Πανεπιστήμιο Πατρών, δεν καλύπτει καμία ανάγκη σε ότι αφορά το δικηγορικό επάγγελμα, όπως και καμία ανάγκη συνολικά της ακαδημαϊκής κοινότητας στην Ελλάδα», δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δ.Π.Θ., Φώτης Μάρης.

Εκφράζει την εκτίμηση ότι η ίδρυση 4ης Σχολής «θα έχει αρνητικές επιπτώσεις. Θα δημιουργήσει έναν επιπλέον ανταγωνισμό και μια δυσκολότερη κατάσταση απ’ αυτή που βιώνουν σήμερα οι τρεις νομικές σχολές της χώρας και το σύνολο των νομικών που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην Ελλάδα».

«Όταν για πρώτη φορά έγινε αναφορά για την ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, στο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αμέσως τόσο το Δ.Π.Θ. δια της Νομικής του αλλά και το ίδιο με το ανώτατο όργανο τη Σύγκλητο και τις πρυτανικές αρχές, όπως και όλοι οι φορείς στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και ιδιαίτερα στην Κομοτηνή, τοποθετήθηκαν αρνητικά. Επιχειρηματολόγησαν, δεν παρουσιάστηκε κανένα στην ουσία επιχείρημα που να καταδεικνύει την ανάγκη ίδρυσης μιας τέταρτης σχολής και νομίζουμε ότι μετά την τελευταία ανακοίνωση που έκανε η πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Κυριαζοπούλου, φαίνεται ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν λαμβάνει υπόψη τις απόψεις μας».

Επόμενο βήμα σύμφωνα με τον αντιπρύτανη Οικονομικών είναι η αυριανή συνεδρίαση της Συγκλήτου. «Το ανώτατο όργανο θα συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα, θα τοποθετηθεί και θα αναπτύξουμε τις θέσεις μας σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση ίδρυσης 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα», ανέφερε ο κ. Μάρης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

9
σχόλια
 1. avatar όσκαρ μαν

  Εγώ λέω να κλείσουμε κι αυτη της Κομοτηνής

 2. avatar Charlesx

  Γιατι ως γνωστον το μονο που λειπει απο την χωρα ειναι και αλλοι δικηγοροι να παρακαλανε με το τσαντακι στην ευελπιδων για υποθεσεις.

 3. avatar Καλημέρα

  Ψυχραιμία. Νεα νομική σημαινει νέοι δικηγόροι κυρίως. Το επαγγελμα είναι κορεσμένο.Οι δικηγόροι "δεν βγαίνουν" και τα πραγματα πηγαίνουν προς το χειρότερο...

 4. avatar Νομικής Σχολη Πατρών!

  Βεβαίως να γινει σχολη νομικής στη πατρα!ξερετε υπαρχει και η Πελοπόννησος,νησιά,Κρήτη..hello!απλα θελετε τους φοιτητές στην Κομοτηνή να πληρωνουν την τοπική κοινωνία!ιδρυση σχολής στη πατρα τωρα!

  1. avatar Είσαι παντελώς άσχετος και κάνεις ρηχή προσέγγιση στο θέμα

   Με την ίδια λογική γιατί κάθε περιφέρεια να μην έχει και την Νομική Σχολή της; Με την ίδια λογική γιατί να μην έχει ακόμη και κάθε πόλη την Νομική Σχολή της; Τα ζητήματα είναι δύο και ούτε καν σου πέρασαν από το μυαλό: 1. Νέα Νομική Σχολή χωρίς διασφάλιση ότι δεν θα αυξηθούν οι εισακτέοι συνεπάγεται αύξηση των δικηγόρων όχι μόνο σε ένα άκρως κορεσμένο επάγγελμα, αλλά ίσως στο πιο κορεσμένο επάγγελμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά. 2. Νέα Νομική Σχολή χωρίς διασφάλιση ότι θα αυξηθούν τα κονδύλια για τα ΑΕΙ συνεπάγεται μειωμένα κονδύλια για τις ήδη υπάρχουσες Νομικές Σχολές και επομένως υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρουν, υπηρεσίες οι οποίες είναι ήδη υποβαθμισμένες...

 5. avatar Να μη βρει ο παππάς να θάψει

  Ενώ έχουμε διπλάσιους δικηγόρους από το Λονδίνο, εμείς ανοίγουμε και νέες σχολές νομικής. Απ την άλλη, βλέπεις κράτη σαν την Νορβηγία και την Δανία να ανοίγουν και να κλείνουν πανεπιστήμια ανάλογα με τις ανάγκες της εποχής. Εμείς, σουδαζουμε τα παιδιά μας εδώ και φεύγουν στο εξωτερικό....brain drain και με κανένα κόστος εκπαίδευσης από την ξένη χώρα. Αλλά μάλλον είναι ψιλά γράμματα αυτά για κάποιους....

 6. avatar nv

  πασ καλα ρε φιλε δηλαδη απο τη σπαρτη που θα παει στη πατρα παλι δεν εχει εξοδα? δε πρεπει να νοικιασει σπιτι? εισαι εκτοσ θεματοσ.

 7. avatar ΠΟΣΟ

  ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ .
  ΔΛΔ ΣΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΛΠ) ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ .
  ΣΕ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ Η ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΘΑ ΔΕΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΕ ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΙ
  ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤ΄ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΧΕΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΣΟ ΛΙΓΕΣ ΤΙΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΕ ΛΙΓΟΥΣ ΕΙΣΑΚΤΕΟΥΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΝΟΜΙΖΩ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

 8. Είστε η ντροπή της εκπαίδευσης δεν έχετε αφήσει πρόγραμμα τα για πρόγραμματα.μονο το συμφέρον σας.τι σ ενοχλεί εσένα ρε η ίδρυση σχολής;το παιδί απ την Σπάρτη έχει να πληρώσει την φοίτηση εκεί που είσαι;αλλά δεν σε νοιάζει γτ αν μειωθεί ο αριθμός θα χάσετε χρηματοδότηση.ουσττ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει