Στην Ξάνθη παρουσιάστηκε χθες η Χάρτα Πολιτισμού στην Επιτροπή Πολιτισμού Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκε η Χάρτα Πολιτισμού της ΠΑΜ-Θ, των Γιορτών Αγροτικών Προϊόντων στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες, των αδελφοποιήσεων καθώς επίσης η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης που δημιουργήθηκε από ομάδα έργου της Αντιπεριφέρειας με μηδενικό κόστος.

Την ομάδα στελέχωσαν οι εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας σε συνεργασία με τους υπαλλήλους των τμημάτων Πολιτισμού -Τουρισμού στους πέντε νομούς.

Σκοπός του έργου η προβολή του τουριστικού και πολιτιστικού προϊόντος της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Συγκεκριμένα, το Ημερολόγιο Πολιτισμού αφορά σε έναν πλήρη κατάλογο όλων των εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στους πέντε νομούς σε διάστημα ενός χρόνου, με δυνατότητα διαρκούς επικαιροποίησης και διαδραστικά χαρακτηριστικά που επιτρέπουν την ενημέρωση σε σχέση με εκδηλώσεις.

Αναφορικά με τις Γιορτές Ανάδειξης των Τοπικών Προϊόντων παρουσιάζονται οι εκδηλώσεις ανά Περιφερειακή Ενότητα που συνδέονται με προϊόντα τοπικού διατροφικού χαρακτήρα κι έχουν ως στόχο την ανάδειξή τους.

Στο στήσιμο των εκδηλώσεων και των γιορτών τοπικών προϊόντων συνέβαλαν οι Δήμοι της Περιφέρειας και μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί συνολικά 300 εκδηλώσεις.