Μέσα στον επόμενο χρόνο θα διασυνδεθεί το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων με τα ληξιαρχεία, όπως προανήγγειλε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ερωτηθείς για το σύστημα «Αριάδνη» με το οποίο οι πολίτες θα πρέπει να προστρέχουν στους συμβολαιογράφους για μεταβολές οικογενειακές κατάστασης όπως γάμους και θανάτους.

«Είμαστε σε επαφή με αρμόδιο υφυπουργό Εσωτερικών Χαράλαμπο Αθανασίου και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε συνάντηση. Εντός του 2013 θα έχει ολοκληρωθεί η διασύνδεση ΙΚΑ – ληξιαρχείων», είπε.

Ο κ. Σπυρόπουλος πρόσθεσε ότι το μεγάλο έλλειμμα είναι η διασύνδεση όλων των δημόσιων υπηρεσιών μέσα σε ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα.

Όσον αφορά τις πλασματικές συντάξεις ανέφερε ότι έως τις 15 Νοέμβρη το 95% της πραγματικότητας θα έχει αποτυπωθεί με τη νέα απογραφή, δηλώνοντας ότι όσοι δικαιούχοι δεν απογραφούν δεν θα πάρουν σύνταξη.

Σημειώνεται ότι η απογραφή των συνταξιούχων στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ συνεχίζεται κανονικά λόγω μεγάλης προσέλευσης.

Ωστόσο όσοι απογράφονται αυτό το διάστημα, καθώς έχει λήξει η προθεσμία απογραφής, θα λάβουν τη σύνταξη μόνο από τα κατά τόπους υποκαταστήματα από τις 22 Οκτωβρίου και έπειτα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.