Και όμως, το Εργοστάσιο Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Αχαϊας, έφτασε μέχρι την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και μάλιστα με …επαίνους.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thebest.gr, από κυβερνητικές πηγές, στη συνάντηση που είχε η Μέρκελ με Έλληνες επιχειρηματίες στο Hilton, η καγκελάριος, αναφερόμενη στο αναπτυξιακό σκέλος, είπε ότι θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία και μεταφορά τεχνογνωσίας σε ό, τι αφορά στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ, υφυπουργός Εργασίας της γερμανικής κυβέρνησης και εντεταλμένος της ελληνογερμανικής συνέλευσης, ο οποίος είχε πρόσφατα επισκεφθεί την Πάτρα και ο οποίος ενημέρωσε την Καγκελάριο ότι είναι ήδη σε εξέλιξη διαγωνιστικές διεργασίες για την ανάδειξη αναδόχου μέσω ΣΔΙΤ για μια σειρά εργοστάσια μεταξύ των οποίων και το εργοστάσιο Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων της Αχαϊας στην περιοχή Φλόκα, στο οποίο ο κ. Φούχτελ επέμεινε ιδιαίτερα, καθώς είπε ότι είναι ένα από τα πιο ώριμα έργα στον τομέα του περιβάλλοντος στην Ελλάδα.

Ακροθιγώς ο κ. Φούχτελ όταν είχε έρθει στην Πάτρα στην Achaia Clauss, είχε αναφερθεί ξανά στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων υπονοώντας ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον.