Το κλιματιστικό αποτελεί έναν από τους πιο συνηθισμένους τρόπους θέρμανσης πολλών σπιτιών το χειμώνα.

Ωστόσο χρειάζεται κάποια προσοχή στη χρήση του ώστε αφενός να μην επιβαρύνει πολύ το λογαριασμό του ρεύματος, αφετέρου για να έχει καλύτερη απόδοση.

Δείτε παρακάτω τρεις χρήσιμες συμβουλές…

Κάντε σωστή ρύθμιση στη θερμοκρασία και στον αέρα

Είναι πολύ σημαντικό να ρυθμίζετε το κλιματιστικό ώστε να ρίχνει τον αέρα ψηλά στο δωμάτιο ώστε να το ζεσταίνει σωστά και πιο αποτελεσματικά. Ρυθμίστε το λοιπόν ανάλογα. Επιπλέον, όσον αφορά στη θερμοκρασία, επιλέξτε μια θερμοκρασία που ναι μεν θα σας προσφέρει ζέστη αλλά δε θα έχει πολύ μεγάλη διαφορά από την εξωτερική θερμοκρασία. Όσο πιο μεγάλη είναι η διαφορά τόσο πιο πολύ ρεύμα θα καίει το κλιματιστικό σας.

Μην αμελείτε να καθαρίζετε τακτικά τα φίλτρα

Είναι πολύ σημαντικό τα φίλτρα του κλιματιστικού σας να είναι πάντα καθαρά. Φροντίστε κάθε 2-3 μήνες να βγάζετε και να καθαρίζετε μόνοι σας τα φίλτρα του κλιματιστικού σας με νερό και σαπούνι. Αφήστε τα να στεγνώσουν πολύ καλά πριν τα βάλετε στη θέση τους.

Βγάλτε τα ψηλά έπιπλα που βρίσκονται κοντά στο κλιματιστικό

Ανάλογα με τη διαρρύθμιση του σπιτιού σας κάποια έπιπλα ίσως εμποδίζουν τον αέρα από το κλιματιστικό σας να διοχετευτεί σε όλο το δωμάτιο. Αν έχετε, για παράδειγμα, κάποια ψηλή βιβλιοθήκη, φροντίστε να μη βρίσκεται κάτω ή μπροστά από το κλιματιστικό σας.