«Ελληνικό ερευνητικό σκάφος έφτασε έξω από το Κουσάντασι»

Τουρκικά ΜΜΕ προσπαθούν να ανεβάσουν την ένταση στο Αιγαίο


ΕΛΛΑΔΑ
13:41
05/11/2018
«Ελληνικό ερευνητικό σκάφος έφτασε έξω από το Κουσάντασι»
1
loading

Τη δημιουργία κλίματος που θα αναγκάσει την Ελλάδα να υποχωρήσει από οποιαδήποτε αξίωση στο Αιγαίο επιχειρεί η Τουρκία. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα philenews.com, τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η Τουρκική Ακτοφυλακή τέθηκε σε συναγερμό, ύστερα από την εμφάνιση ελληνικού ερευνητικού σκάφους -το οποίο δεν κατονομάζουν- θεάθηκε να παραβιάζει τα τουρκικά χωρικά ύδατα στον κόλπο του Κουσάντασι.

Όπως αναφέρεται σχετικά, το ελληνικό σκάφος προερχόμενο από τη Σάμο, αφού έπλευσε πρώτα στα διεθνή ύδατα, στη συνέχεια κινήθηκε στον κόλπο του Κουσάντασοι, πραγματοποιώντας έρευνες εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων. Μάλιστα, υποστηρίζεται ότι οι συντεταγμένες του σκάφους της Ελλάδας έχουν καταχωρηθεί και το πλοίο παρακολουθείται από ραντάρ έρευνας επιφανείας στα τουρκικά παράλια.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, με την εμφάνιση των τουρκικών σκαφών της Ακτοφυλακής, το ελληνικό πλοίο εξήλθε των τουρκικών χωρικών υδάτων και εισήλθε ξανά στα διεθνή ύδατα. Τα τουρκικά δημοσιεύματα συνδέουν το γεγονός της εμφάνισης του ελληνικού ερευνητικού σκάφους με την προσπάθεια της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ., κάτι που -όπως σημειώνεται- έχει ξεκόψει η  Άγκυρα, απειλώντας με στρατιωτικά μέτρα εάν συμβεί.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar LRN

    Ότι και καλά τα Ελληνικά ΜΜΕ δεν προσπαθούν να ανεβάσουν την ένταση στο Αιγαίο, σχεδόν κάθε βδομάδα.
    Πιο μπουνταλάδες λαοί από μας και τους απέναντι δεν παίζουν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει