Τα μεγαλεπήβολα σχέδια της για τον επίγειο παράδεισο που κάποτε δημιούργησε ο παππούς της Αριστοτέλης Ωνάσης βάζει μπροστά η Αθηνά Ωνάση, η οποία παραδέχεται πως έχει ήδη δύο προτάσεις για αξιοποίηση του Σκορπιού, όμως δεν περνάει από το μυαλό της το ενδεχόμενο να τον πουλήσει.

«Έχω δύο προτάσεις για τον Σκορπιό για ενοικίαση και αξιοποίηση του που με ενδιαφέρουν, αλλά δεν θέλω να πουλήσω το νησί του παππού μου», εκμυστηρεύτηκε σε δικούς της ανθρώπους η χρυσή κληρονόμος, η οποία σκοπεύει να παραχωρήσει τον Σκορπιό σε ιδιώτες με την προϋπόθεση ότι θα αφήσουν τα κτίσματα ως έχουν και δεν θα πειράξουν ούτε στο ελάχιστο όσα έχτισε ο παππούς της.

Όπως αναφέρει η Real News, ο κυριότερος λόγος που η Αθηνά αποφάσισε να κινητοποιηθεί άμεσα για την αξιοποίηση του Σκορπιού είναι το δυσβάσταχτο κόστος συντήρησης του, αφού μηνιαίως χρειάζεται το μίνιμουμ 85.000 ευρώ και συνολικά περίπου 1.000.000 ευρώ τον χρόνο.

Είναι τόσο έντονη η επιθυμία της Αθηνάς να δρομολογήσει όλα τα παραπάνω, που έχει προγραμματίσει ταξίδι στο νησί, το οποίο θα επισκεφθεί έπειτα από 14 ολόκληρα χρόνια. Η 27χρονη κληρονόμος έχει βρεθεί στο ιδιωτικό νησί δύο φορές στη ζωή της, μία στα οκτώ της χρόνια και μία στα 13 της, μαζί με τον πατέρα της Τιερί Ρουσέλ. Την τελευταία φορά, το 1998, είχε πάει στο νησί για το μνημόσυνο της μητέρας της Χριστίνας.

Έντονο ενδιαφέρον

Οι επενδυτές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να ενοικιάσουν τον Σκορπιό θέλουν να τον αξιοποιήσουν τουριστικά, δημιουργώντας έναν επίγειο παράδεισο διακοπών για Έλληνες και ξένους κροίσους.

Ενδιαφέρον έχει δείξει ένα σερβικό fund μαζί με Αμερικανούς επενδυτές. Επίσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και fund από το Κατάρ, του οποίου ηγείται ο εμίρης Χαμάντ μπιν Χαλίφα Θάνι, ο οποίος λατρεύει την Ελλάδα. Μάλιστα, ήθελε πέρυσι να αγοράσει το νησί, όμως η απάντηση της Αθηνάς ήταν αρνητική.

Η νέα πρόταση έχει να κάνει με ενοικίαση για 30 χρόνια. Να σημειωθεί ότι ο εμίρης του Κατάρ πρόσφατα αγόρασε τον ιταλικό οίκο μόδας Valentino έναντι 700εκατ. ευρώ. Μετά τους αγώνες Athina Onassis Horse Show, οι οποίοι θα γίνουν στο Ρίο ντε Τζανέιρο στις 4, 5 και 6 Οκτωβρίου, η Αθηνά θα επιστρέψει στο σπίτι της, στο Βέλγιο, και θα προγραμματίσει συναντήσεις με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.