Αποχώρησαν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί από την κεντρική είσοδο της Σχολής των ΜΑΤ στο Γουδή, την οποία απέκλεισαν από τα ξημερώματα, εμποδίζοντας τις δυνάμεις να αναχωρήσουν για Θεσσαλονίκη, όπου μεταφέρονται στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας της ΔΕΘ.

Νωρίτερα, δημιουργήθηκε ένταση, όταν διμοιρίες των ΜΑΤ προσπάθησαν να απομακρύνουν τους αστυνομικούς -μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων-, χωρίς ωστόσο να υπάρξει αποτέλεσμα, καθώς δήλωναν ότι θα παραμείνουν εκεί.

Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο των αντιδράσεων για τις μισθολογικές περικοπές των αστυνομικών, ενώ οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται επιπροσθέτως για οφειλές ύψους 10 εκατ. ευρώ που αφορούν νυχτερινές βάρδιες και εκτός έδρας επιδόματα.

Στις 5:30 το απόγευμα, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Καλλιμάρμαρο από τις Ομοσπονδίες αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών. Νωρίτερα στις 12 και στις 13.30 τα προεδρεία των Ομοσπονδιών θα έχουν συναντήσεις στη Βουλή με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο.

Χθες, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας ανήρτησαν πανό έξω από το Μέγαρο Μαξίμου την ώρα που έκανε δηλώσεις ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας Χανς-Γιόαχιμ Φούχτελ, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Μεταξύ άλλων τα πανό ανέφεραν «στο αγαθό της ασφάλειας του πολίτη δε χωρούν εκπτώσεις και περικοπές».