Στην υπόθεση του καθηγητή του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, που συνελήφθη με την κατηγορία εμπλοκής σε υποθέσεις δωροληψίας και εκβιασμού φοιτητών πήρε θέση ο πρύτανης του ιδρύματος, Δημήτρης Χασάπης, ο οποίος τόνισε πως «δεν ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας όσον αφορά τα ακαδημαϊκά καθήκοντα».

Ανέφερε επίσης ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο νομικός σύμβουλος του ΤΕΙ στις Σέρρες επικοινώνησαν με τη νομική σύμβουλο του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, την κυρία Τομαρά και τόνισε: «Οφείλουμε αυτή τη στιγμή να διασφαλίσουμε το ακαδημαϊκό περιβάλλον στο ίδρυμα και να μην επιτρέψουμε σε έναν άνθρωπο, στον οποίο προσάπτονται όλα αυτά τα πράγματα, να αναστατώνει το ίδρυμά μας. Πρώτα αποδεικνύεις ότι είσαι αθώος και μετά ξαναμπαίνεις στο αμφιθέατρο».

Μέσω του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου ειδήσεων, επισήμανε μάλιστα ότι «είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, έτσι ώστε όποιο παιδί καταθέσει (σε βάρος του καθηγητή) να μην έχει καμία συνέπεια στο πτυχίο και πιστεύω ότι σε αυτό θα έχουμε και την πλήρη συμπαράσταση του υπουργείου».

Από την πλευρά του, ο τέως πρύτανης του εκπαιδευτικού ιδρύματος και κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, Δημήτρης Πασχαλούδης, υπογράμμισε ότι είχαν γίνει ενέργειες και στο παρελθόν, για να σταματήσει η δράση του συγκεκριμένου καθηγητή δίχως όμως αποτέλεσμα.

«Το 2015 όλο το τμήμα, καθηγητές, γραμματεία και το ειδικό τεχνικό προσωπικό κατέθεσε στον πρόεδρο πρωτοδικών, ζητήθηκαν μάλιστα και οι καταστάσεις φοιτητών που είχαν το μάθημα του συγκεκριμένου καθηγητή και τις βαθμολογίες. Από εκεί και πέρα εμείς δεν είχαμε ενημέρωση», σημείωσε ο κ. Πασχαλούδης και πρόσθεσε «το 2004 έγινε για πρώτη φορά Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το συγκεκριμένο άτομο και βγήκε άκαρπη, διότι δεν υπήρχαν καταθέσεις για το συγκεκριμένο θέμα».

Επιπλέον, διευκρίνισε πως «πολλοί φοιτητές που είχαν κοπεί τρεις φορές, εξετάστηκαν από τριμελή επιτροπή, στην οποία δεν συμμετείχε ο συγκεκριμένος καθηγητής, άλλοι πέρασαν και άλλοι δεν κατάφεραν να περάσουν».