«Δεν ισχύει τεκμήριο αθωότητας όσον αφορά τα ακαδημαϊκά καθήκοντα»

Η δήλωση του πρύτανη του ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας για την υπόθεση δωροληψίας καθηγητή


ΕΛΛΑΔΑ
13:28
04/10/2018
«Δεν ισχύει τεκμήριο αθωότητας όσον αφορά τα ακαδημαϊκά καθήκοντα»
8
loading

Στην υπόθεση του καθηγητή του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, που συνελήφθη με την κατηγορία εμπλοκής σε υποθέσεις δωροληψίας και εκβιασμού φοιτητών πήρε θέση ο πρύτανης του ιδρύματος, Δημήτρης Χασάπης, ο οποίος τόνισε πως «δεν ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας όσον αφορά τα ακαδημαϊκά καθήκοντα».

Ανέφερε επίσης ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο νομικός σύμβουλος του ΤΕΙ στις Σέρρες επικοινώνησαν με τη νομική σύμβουλο του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, την κυρία Τομαρά και τόνισε: «Οφείλουμε αυτή τη στιγμή να διασφαλίσουμε το ακαδημαϊκό περιβάλλον στο ίδρυμα και να μην επιτρέψουμε σε έναν άνθρωπο, στον οποίο προσάπτονται όλα αυτά τα πράγματα, να αναστατώνει το ίδρυμά μας. Πρώτα αποδεικνύεις ότι είσαι αθώος και μετά ξαναμπαίνεις στο αμφιθέατρο».

Μέσω του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου ειδήσεων, επισήμανε μάλιστα ότι «είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, έτσι ώστε όποιο παιδί καταθέσει (σε βάρος του καθηγητή) να μην έχει καμία συνέπεια στο πτυχίο και πιστεύω ότι σε αυτό θα έχουμε και την πλήρη συμπαράσταση του υπουργείου».

Από την πλευρά του, ο τέως πρύτανης του εκπαιδευτικού ιδρύματος και κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, Δημήτρης Πασχαλούδης, υπογράμμισε ότι είχαν γίνει ενέργειες και στο παρελθόν, για να σταματήσει η δράση του συγκεκριμένου καθηγητή δίχως όμως αποτέλεσμα.

«Το 2015 όλο το τμήμα, καθηγητές, γραμματεία και το ειδικό τεχνικό προσωπικό κατέθεσε στον πρόεδρο πρωτοδικών, ζητήθηκαν μάλιστα και οι καταστάσεις φοιτητών που είχαν το μάθημα του συγκεκριμένου καθηγητή και τις βαθμολογίες. Από εκεί και πέρα εμείς δεν είχαμε ενημέρωση», σημείωσε ο κ. Πασχαλούδης και πρόσθεσε «το 2004 έγινε για πρώτη φορά Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το συγκεκριμένο άτομο και βγήκε άκαρπη, διότι δεν υπήρχαν καταθέσεις για το συγκεκριμένο θέμα».

Επιπλέον, διευκρίνισε πως «πολλοί φοιτητές που είχαν κοπεί τρεις φορές, εξετάστηκαν από τριμελή επιτροπή, στην οποία δεν συμμετείχε ο συγκεκριμένος καθηγητής, άλλοι πέρασαν και άλλοι δεν κατάφεραν να περάσουν».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Ιερή αγελάδα του δημοσίου

  Αν ήταν ιδιωτικός υπάλληλος πολύ απλά θα είχε απολυθεί. Τώρα δεν κουνιέται φύλο. Άρση μονιμότητας των ΔΥ τώρα, αλλιώς μην γκρινιάζετε.

 2. avatar τριαλαρο

  αν είναι πτυχίο εξωτερικού το ανακαλούν το πτυχίο, στο εσωτερικό γιατί να το αφήσουν??? δεν κατάλαβα.

 3. avatar Δεν μας σώζει τίποτα.

  'Αφησε πολύ κόπρανο η τουρκοκρατία στα ρωμείκα ήθη. 200 χρόνια παλιγγεννεσίας
  αρχαίων ελληνικών, εθνικών παραδόσεων, δεν κατάφεραν να μας εκτουρκίσουν.
  Μηδέν απο μηδέν μηδέν. Τώρα ας ετοιμαστούμε για τις εκλογές του επόμενου
  σαπιλοδιαχειριστή.Κατά τα άλλα απόγονοι του μεγαλέξαντρου σου λέει. Κρίμα!

 4. avatar πονηρίδης

  Μην καρφώνετε τα κυκλώματα γιατί ότι πληρώνεις παίρνεις.
  Βγάζεις τη διπλωματάρα σου και γεμίζεις τα επαγγέλματα τενεκέδες
  και άσε τα κορόιδα να διαβάζουν και να αναρωτιούνται γιατί δεν περνάνε τα μαθήματα.

 5. avatar Μπαχαχαχαχαχαχααχαχαχ

  Δηλαδή αν η αστυνομία εξιχνιάσει με διάφορες τεχνικές ενα έγκλημα είναι
  αναξιόπιστο το αποτέλεσμά της? Χρειάζεται το θύμα του φόνου να έχει
  παρέα μόνιμους αυτόπτες μάρτυρες? Και αν ναι πόσους ? Απο 99 και πάνω?
  Γιατί σίγουρα απο 100 και πάνω ποιός κάθεται να τους ακούσει!

 6. avatar Που λέει ο λόγος!

  Εγώ σαν φοιτητής το ανθρωπίνως δυνατόν της δήλωσης του πρύτανη το εκλαμβάνω
  σαν προειδοποίηση ότι μπορεί και να μην είναι δυνατόν να προστατευθώ αν καταθέσω.
  Ο κ.κ.Εισαγγελέας της Ελληνικής δικαιοσύνης πως αξιολογεί κάτι τέτοιο?

 7. avatar Γονιός φοιτητή ΑΕΙ της μπόχας.

  ''Οτι είναι ανθρωπίνως δυνατό έτσι ώστε όποιο παιδί καταθέσει να μην έχει συνέπεια..''
  Δηλαδή αμφισβητείται το αυτονόητο γιατί πιθανόν υπάρχει αδυναμία της διοίκησης λόγω
  ισχυρού διεφθαρμένου παρασκηνίου? Και ο τέως πρύτανης περίμενε με μια ΕΔΕ απλή να κλείσει το θέμα χωρίς προσφυγή στο τμήμα εσ.υποθέσεων? Εκείνος ο θεσμός του συνήγορου του φοιτητή είναι για να δικαιολογεί μόνο αργομισθία? Το υπουργείο της πρώτη φορά αριστεράς
  τι έχει να πεί? Σαβαρακατρανέμια?

 8. avatar Κώστας Θ.

  Έχω την πεποίθηση ότι κάποιες δηλώσεις δεν πρέπει να χάνουν την αίσθηση του μέτρου. Αναγνωρίζω τη σοβαρότητα των καταγγελιών αλλά κ. Πρύτανη ουδείς υποχρεούται να αποδείξει την αθωότητα, είναι όμως υποχρέωση της Πολιτείας δια του οργάνου της δηλαδή τον αρμόδιο Εισαγγελέα να αποδείξει πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας ότι πράγματι έλαβαν χώρα όλα τα γεγονότα. Ουδείς μπορεί να αλλάζει κατά το δοκούν το τεκμήριο αθωότητας και τη ποινική δικονομια κατά το δοκούν. Αλήθεια ως όργανο του πανεπιστημίου σε ποιες πράξεις προέβη για να αποτρέψει τέτοια φαινόμενα;; μήπως παρέλειψε να κάνει ότι ητο δυνατό;; δεν έχουν οι φοιτητές ευθύνη για ενεργητική δωροδοκία; να πριστατευσουμε τα πτυχία των φοιτητών που έπεσαν θύμα απειλών ή πιέσεων αλλά να πούμε και τα πράγματα ως έχουν...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει