Πίστωση χρόνου δίνουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων από Σεπτέμβριο αφήνει ο ΙΣΑ


ΕΛΛΑΔΑ
16:11
20/08/2012
Πίστωση χρόνου δίνουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ
loading

Τη μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης της αναστολής συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ για τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, δίνοντας χρόνο στον αρμόδιο υπουργό Μάριο Σαλμά να τιμήσει τις υποσχέσεις του για πλήρη αποπληρωμή κλινικών και εργαστηριακών ιατρών, αποφάσισε η Ένωση Γιατρών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Οι γιατροί κάνουν λόγο για χαοτικές, ελλιπείς και αποσπασματικές πληρωμές του ΕΟΠΥΥ, προσθέτοντας ότι παραμένουν επί μια διετία απλήρωτοι για την εργασία τους στα Ταμεία που σήμερα απαρτίζουν τον ΕΟΠΥΥ.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) επισημαίνει ότι ο ΕΟΠΥΥ θα καταρρεύσει αν δεν υπάρξει χρηματοροή ως ανελαστική δαπάνη του κράτους, και προτείνει η χρηματοδότηση να είναι απευθείας στον ΕΟΠΥΥ και όχι μέσω των ασφαλιστικών Ταμείων.

Ο ΙΣΑ, δια της νομικής του υπηρεσίας, έχει ήδη προβεί στην κατάθεση σειράς αγωγών για λογαριασμό των μελών του, αναφορικά με τη διεκδίκηση των οφειλομένων ποσών προς τους ιατρούς, τα οποία ξεπερνούν τα 570.000.000 ευρώ, από τα ασφαλιστικά ταμεία, που έχουν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ, για τα έτη 2010 και 2011.

Επίσης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων από τις αρχές Σεπτεμβρίου, εάν δεν υπάρξει έως τότε σαφές χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή των παλαιοτέρων χρωστούμενων και τη διαδικασία αποπληρωμής κάθε μήνα λειτουργίας των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει