Για περίπου έναν μήνα ακόμα, έως τις 24 Σεπτεμβρίου, θα παρουσιάζεται στη Νάξο η έκθεση γλυπτικής της Όλγας Πλαστήρα με τίτλο «Ο Στάχυς της Δήμητρας».

Η γλύπτρια μένει μόνιμα στη Νάξο από το 2002 και στην Αρχαιολογική Συλλογή Σαγκρίου θα εκτεθούν δύο έργα της εμπνευσμένα από το ναό της Δήμητρας στο ομώνυμο χωριό. Πρόκειται για το μαρμάρινο «Ο Στάχυς της Δήμητρας» και την «Ανα-σύνθεση του Στάχυος της Δήμητρας», έργο με χαρτί (papier de soie) και ύφασμα.

Το Σαγκρί βρίσκεται σε μία από τις πιο εύφορες περιοχές της Νάξου, σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από το λιμάνι του νησιού. Γραφικοί ανεμόμυλοι γειτονεύουν με βυζαντινές εκκλησίες και ενετικά κάστρα, συνθέτοντας το συναρπαστικό ψηφιδωτό του χωριού. Σημείο αναφοράς αποτελεί ο πύργος του Παλαιολόγου, που χρονολογείται από το 1699, αλλά και η Μονή Τιμίου Σταυρού ή Πύργος Μπαζαίου, οχυρωμένο μοναστήρι του 1600. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο αρχαιολογικός χώρος του Γύρουλα, γνωστός και ως ναός της Δήμητρας, σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από το χωριό. Είναι φτιαγμένος από λευκό μάρμαρο, χρονολογείται από το 530 π.Χ και ήταν αφιερωμένος στη θεά Δήμητρα.