«Επιστροφή του φόρου πετρελαίου και αποζημιώσεις του 2011»

Τις καθυστερήσεις καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων


ΕΛΛΑΔΑ
18:00
19/07/2012
«Επιστροφή του φόρου πετρελαίου και αποζημιώσεις του 2011»
loading

Τη μεγάλη καθυστέρηση στην πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης του έτους 2011, συνολικού ύψους 160 εκατ. ευρώ σε επίπεδο επικράτειας, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ). Μάλιστα, όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρός της, Δημήτρης Καμπούρης, «οι παραγωγοί ευελπιστούν ότι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θα τηρήσει τις προεκλογικές και μετεκλογικές δεσμεύσεις του για την καταβολή του συνόλου του ποσού και ότι δεν θα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι αυτό θα ''κουτσουρευτεί'' όντως από το υπουργείο κατά 60 εκατ.».

Ο κ.Καμπούρης πρόσθεσε ακόμη ότι αγρότες και κτηνοτρόφοι αναμένουν επί μήνες «και συγκεκριμένα από τον Μάιο-Ιούνιο», να τούς επιστραφεί ο φόρος πετρελαίου, αλλά προς το παρόν παραμένουν με άδεια χέρια.

Ο ίδιος κάλεσε τις γαλακτοβιομηχανίες να μη μειώσουν τις τιμές αγοράς του γάλακτος, «όπως κάνουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή για να πιέσουν ψυχολογικά τους παραγωγούς και ν’ αφήσουν υπόνοιες ότι την επόμενη σεζόν η μείωση θα είναι μεγαλύτερη».

Προανήγγειλε μάλιστα ενδεχόμενες κινητοποιήσεις στις αρχές του φθινοπώρου, αν και οι γαλακτοβιομηχανίες εμμείνουν στη στάση τους.

Ζητά, τέλος, από τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων να απαντήσουν στις επιστολές που έλαβαν προεκλογικά από την ΠΕΚ, με θέμα την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας και να τοποθετηθούν επί των προβλημάτων των παραγωγών.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει