Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στο νομό Αχαΐας στη μεγάλη φωτιά που μαίνεται από τα ξημερώματα της Τετάρτης. Το χωριΠαπαδιανά εκκενώθηκε καθώς η φωτιά έφτασε αρκετά κοντά στα σπίτια.

Η προσπάθεια κατάσβεσης ήταν ακόμα δυσκολότερη κατά τις νυχτερινές ώρες, καθώς δεν πραγματοποιούνται ρίψεις νερού από αεροσκάφη της πυροσβεστικής.

Το κυριότερο μέτωπο της φωτιάς καίει στις περιοχές από Άνω Καστρίστι έως Πλατάνι, ενώ στη περιοχή του Κάτω Καστριτσίου και στο Δρέπανο σημειώνονται αναζωπυρώσεις, που όμως αντιμετωπίζονται από τις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, οι οποίες έχουν ενισχυθεί σημαντικά με προσωπικό και οχήματα που έχουν φθάσει από άλλες περιοχές της χώρας.

Η μεγάλη φωτιά ξύπνησε μνήμες από τις πυρκαγιές στην Ηλεία, με τους κατοίκους να περνούν νύχτα αγωνίας. Όπως αναφέρει το thebest.gr, οι κάτοικοι μένουν άγρυπνοι στο Κάτω Καστρίτσι αν και οι φλόγες βρίσκονται σε σχετική απόσταση από τον οικισμό, ενώ μεγάλες είναι οι καταστροφές στη θέση Ορτός, πάνω από το Πανεπιστήμιο.

Οι κάτοικοι καταβρέχουν τις αυλές τους, ενώ αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στον Άγιο Βασίλειο προς Δρέπανο. Οι πυροσβέστες εκτιμούν ότι με το πρώτο φως της ημέρας και την εκ νέου συνδρομή των πυροσβεστικών αεροσκαφών θα μπορέσουν να περιορίσουν την έκταση της φωτιάς.