Μία ιδιαίτερη σχέση είχε ο Χάρβεϊ Καϊτέλ με τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο και ο διάσημος αμερικανός ηθοποιός μίλησε στο «Βήμα της Κυριακής» για τη συνεργασία του με τον μεγάλο σκηνοθέτη στο «Βλέμμα του Οδυσσέα».

Μάλιστα, ο Χάρβεϊ Καϊτέλ δεν κρύβει πώς όταν είδε το «Τοπίο στην ομίχλη»… τον πήρε ο ύπνος.

«Ο Τεο μου στέλνει το σενάριο του Βλέμματος του Οδυσσέα, εγώ το διαβάζω και του λέω ‘Ναι, θα ήθελα να κάνω την ταινία’. Εκείνος όμως επέμενε να συναντηθούμε στη Νέα Υόρκη για να μου δείξει μια ταινία του. Του είπα ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν αναγκαίο. Επέμενε όμως και με τα πολλά συμφώνησα. Ήρθε λοιπόν στη Νέα Υόρκη, στη σοφίτα μου. Ο Τεο καθόταν δίπλα μου, με την οθόνη της τηλεόρασης απέναντι. Βάζει το ‘Τοπίο στην Ομίχλη’ στο βίντεο, κάθεται, το φιλμ αρχίζει. Και ενώ εγώ το παρακολουθώ καθισμένος στον καναπέ, χωρίς καλά καλά να το καταλάβω, με παίρνει ο ύπνος. Κάποια στιγμή νοιώθω ένα αγκώνα να με σκουντά. Ξυπνώ ξαφνιασμένος. Και ο Τεο δίπλα μου με ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπο να με κοιτάζει. Του λέω ‘Τεο, σου είπα, θα κάνω την ταινία’. Και εκείνος εξακολουθούσε να χαμογελά» είπε ο Χάρβεϊ Καϊτέλ.

Το θαυμασμό του προς τον Έλληνα σκηνοθέτη ομολογεί ο διάσημος ηθοποιός αναφέροντας: ««Ο Αγγελόπουλος ήταν σαν τον Όμηρο. Το ταλέντο του ήταν τεράστιο. Και τόσο έντονο, τόσο βαθύ, τόσο ουσιαστικό».