Χρήματα για την ενίσχυση του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ζητούσαν επιτήδειοι που δρούσαν στη Λευκάδα και την Κεφαλονιά. Εκμεταλλεύτηκαν μάλιστα την καλή διάθεση των πολιτών να βοηθήσουν στις δραστηριότητες του συλλόγου και έμεναν επί πέντε ημέρες δωρεάν σε σπίτι στον Άγιο Ιωάννη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε «Το χαμόγελο του παιδιού» πρόκειται για καλοντυμένους και ευπαρουσίαστους άνδρες και γυναίκες που υποστήριζαν πως είναι εκπρόσωποι του συλλόγου. Είναι μία ομάδα 9 ατόμων που μετακινούνται με τροχόσπιτο έχοντας μαζί τους ένα μωρό.

«”Το Χαμόγελο του Παιδιού” διαψεύδει κατηγορηματικά την οποιαδήποτε ανάμειξή του στο συγκεκριμένο περιστατικό. Τονίζει δε, ότι δε βγαίνει ποτέ στο δρόμο, ούτε από πόρτα σε πόρτα για να κάνει έρανο. Οι χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση των σκοπών του γίνονται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, στα γραφεία του ή στους χώρους του. Επισημαίνει ότι για κάθε δωρεά, ανεξαρτήτως ποσού, ή για οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή, εκδίδεται νόμιμη διάτρητη απόδειξη με το λογότυπο του Οργανισμού», αναφέρει ο σύλλογος σε ανακοίνωσή του.

Τους πέντε δράστες αναζητεί η Αστυνομική Διεύθυνση και η Ασφάλεια Λευκάδας