«Κούλα μ’ ακούς; Πολύ κ…παιδο ο Κυριάκος»… Και ποιος δεν γέλασε με τις ατάκες του αλλά και τις… υποκριτικές γκάφες του στους ρόλους που αναλάμβανε. Είτε έπαιζε ως «καμικάζι αγάπη μου» είτε ως «κλεφτρόνι και τζέντλεμαν κλεφτρόνι», το μόνο σίγουρο, είναι ότι ξεχώρισε από νωρίς ως ηθοποιός.

Ο λόγος φυσικά για τον Στάθη Ψάλτη που κατάγεται από το Φανάρι της Πόλης αλλά πήγε σχολείο στο Βέλο Κορινθίας. Σε ηλικία 11 ετών μετακόμισε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Αιγάλεω. Πήγε στη δραματική σχολή του Μιχαηλίδη και αφορμή για αυτή του την απόφαση στάθηκε ένας φίλος του, ο Κώστας Αθανασόπουλος, που έγινε φυσικά και συνάδελφός του στην πορεία. Έχει δηλώσει ότι ποτέ δεν τον ενθουσίασε αυτό το επάγγελμα. «Ο ενθουσιασμός για μένα είναι ένα πολύ επικίνδυνο συναίσθημα, κι έτσι έχω μάθει και το κοντρολάρω».

Παντρεύτηκε στα 17 του και όπως έχει πει, ήταν ένα ερωτικό χτύπημα που έφυγε γρήγορα αλλά όχι με σκληρό τρόπο. Έχει μία κόρη και τη δεκαετία του ’80 τη χάρηκε περισσότερο απ’ ότι φάνηκε.

Πιστεύει πάντως για τις ταινίες που τον έκαναν ιδιαίτερα γνωστό ότι δεν ξέρει τι ακριβώς είχαν και το μόνο που μπορεί να πει είναι: «ίσως μια διαχρονικότητα στα θέματα».

Πάντα ήθελε να γίνει ηθοποιός αν και θεωρεί πως αυτή η απάντηση είναι κλισέ πια. «Ακόμη υπάρχουν άνθρωποι που μου φωνάζουν Κούλα κ.λπ».

Παντρεύτηκε για δεύτερη φορά και ήταν πολύ περήφανος για τη γυναίκα που επέλεξε. Βέβαια, όπως έχει αναφέρει, ξέρει να ψυχολογεί τους ανθρώπους και ειδικά τον εαυτό του, γι’ αυτό σταματάει πάντοτε όταν πρέπει.

Αυτή την περίοδο ο Στάθης Ψάλτης, όπως αναφέρει στο newsbeast.gr, βρίσκεται στην Κύπρο και θα παραμείνει εκεί, λόγω περιοδείας, μέχρι τα τέλη του μήνα.

Φυσικά λόγω της οικονομικής κρίσης που υπάρχει, δεν μπορεί, όπως λέει χαρακτηριστικά, να προγραμματίσει τίποτα καινούργιο. «Με αυτή την κρίση που υπάρχει στο χώρο, δεν ετοιμάζω κάτι για την ώρα», λέει. Για να προσθέσει: «Τα όνειρά μου για το μέλλον είναι θολά λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα».

Ακόμη και στην περιοδεία του βρίσκει χρόνο να διαβάζει. «Διαβάζω Παπαδιαμάντη, Παλαμά, Καρκαβίτσα ή Λουντέμη. Ο Καζαντζάκης κάπως με δυσκολεύει».

Ακούει μουσική όποτε μπορεί και κάποιες φορές τραγουδάει αλλά με την τηλεόραση συνήθως δεν έχει καμία σχέση και θεωρεί ότι ούτε… εκείνη έχει κάποια σχέση μαζί του. Αλλά δεν είναι από αυτούς που υποστηρίζει ότι αυτή είναι χάλια.

Πιστεύει ότι οι νέοι πρέπει αρχικά να έχουν πίστη στον εαυτό τους ώστε να μπορούν να τα καταφέρουν με το κομμάτι που θα ασχοληθούν. «Φυσικά η υποκριτική είναι πάντοτε ένας τρόπος για να ξεφεύγουμε από τα προβλήματα», θεωρεί.

Πρόσφατα αντιμετώπισε κάποια προβλήματα υγείας και μεταφέρθηκε από οικεία του πρόσωπα σε νοσοκομεία αλλά πλέον, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, όλα είναι μια χαρά.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι παρακολουθεί τα δρώμενα και έχει άποψη επί των πολιτικών, αυτή τη φορά δεν θα ψηφίσει. «Δεν θα ψηφίσω γιατί θα λείπω διαφορετικά θα ψήφιζα», καταλήγει.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».