Καταγγελία για λιποθυμία 14χρονης μαθήτριας από ναρκωτικά σε σχολική εκδρομή

Για συγκάλυψη από πλευράς της Γυμνασιάρχη έκανε λόγο ο δήμαρχος της περιοχής - Τι λέει ο Σύλλογος Διδασκόντων


ΕΛΛΑΔΑ
11:46
17/05/2018
Καταγγελία για λιποθυμία 14χρονης μαθήτριας από ναρκωτικά σε σχολική εκδρομή
7
loading

Την ανησυχία των γονιών ήρθε να αναδείξει το περιστατικό με μια 14χρονη, η οποία φέρεται να λιποθύμησε από χρήση χασίς στη διάρκεια σχολικής εκδρομής στην Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το θέμα, οι τρεις μαθητές έφυγαν από το σχολείο μετά την επιστροφή τους.

«Θα πρέπει να υπάρξει κάποιος ψυχολόγος για τα παιδιά και για τα δικά μας παιδιά εάν είδαν κάτι. Και όχι να διώξουν τα παιδιά από το σχολείο αν είναι δυνατόν!», τόνισε ένας από τους γονείς.

Το σχολείο στο οποίο πήγαιναν τα παιδιά εδρεύει στο Μαρκόπουλο, με τον δήμαρχο της περιοχής να λέει μέσω της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1 ότι υπήρχε προσπάθεια συγκάλυψης του θέματος.

Κατήγγειλε ότι η Γυμνασιάρχης επιχείρησε να «θάψει» το περιστατικό, διώχνοντας τους εμπλεκόμενους μαθητές από το σχολείο, αντί να ζητήσει βοήθεια για τα παιδιά, όπως -σύμφωνα με όσα είπε- έπρεπε να κάνει.

Ο Σωτήρης Μεθενίτης τόνισε ότι η εκδίωξη των μαθητών λίγες ημέρες πριν τις εξετάσεις δεν λύνει το πρόβλημα, αντιθέτως το εντείνει, αφού τα παιδιά στιγματίζονται. Σημείωσε επίσης ότι ζήτησε τη στήριξη κοινωνικού λειτουργού από τη Γυμνασιάρχη και έστειλε το μήνυμα ότι «είμαστε στη διάθεση όλων να βοηθήσουμε το παιδί αυτό να επανενανταχθεί».

Από την πλευρά του Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου μετά από τα όσα γνωστοποιήθηκαν εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας ότι δεν υπήρξε λιποθυμία κατά τη διάρκεια της σχολικής εκδρομής, αλλά κάποιο περιστατικό.

Μετά τα όσα έχουν ακουστεί σχετικά με την υγεία μαθήτριας του σχολείου μας μετά από χρήση ναρκωτικών ουσιών κατά τη διάρκεια της τριήμερης εκδρομής και το πώς το γεγονός αντιμετωπίστηκε από πλευράς των εκπαιδευτικών του σχολείου, η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου, προς  δηλώνουν τα εξής σύμφωνα με τον ΑΝΤ1:

 • Δεν υπήρξε κανένα λιποθυμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της εκδρομής, ώστε να κινδυνεύσει η υγεία κανενός μαθητή και καμιάς μαθήτριας.
 • Οι 5 συνοδοί εκπαιδευτικοί αντιμετώπισαν το περιστατικό το οποίο συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας επιστροφής, με μοναδικό κριτήριο την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών.
 • Άμα τη επιστροφή, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, σύμφωνα με το νόμο και με απόλυτη παιδαγωγική ευαισθησία προς τους μαθητές και τις οικογένειές τους.
 • Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου δεν αποσιώπησαν ούτε συγκάλυψαν σε καμιά περίπτωση το γεγονός, αντιθέτως, τόλμησαν να το αντιμετωπίσουν με την απαιτούμενη σοβαρότητα, ως όφειλαν. Ήρθαν άμεσα σε επαφή με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, τις οικογένειες των μαθητών και με τις συμβουλευτικές δομές της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, ώστε να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο ουσιαστικής φροντίδας και μέριμνας προς τους μαθητές από δω και πέρα.
 • Η ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος ελήφθη με γνώμονα την προστασία των μαθητών και το σεβασμό προς τη σχολική κοινότητα, όπως συμβαίνει σε όλα τα σχολεία τα οποία αντιμετωπίζουν παρόμοια περιστατικά.
 • Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων καταδικάζουν απερίφραστα οποιαδήποτε δήλωση για το θέμα από πρόσωπα τα οποία μιλούν χωρίς καμιά αρμοδιότητα και σωστή πληροφόρηση και κρίνουν εκπαιδευτικά και ενδοσχολικά θέματα. Τέτοιες δηλώσεις όχι μόνο δε βοηθούν, αλλά στιγματίζουν τους μαθητές.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar teenακι yolo

  αντε κ μαμα κ αν δεν της κανει το πετα στα σκουπιδια

 2. avatar IOL

  Το λαικό άσμα έλεγε : Ανοίξτε τα παράθυρα να φύγουν τα ντουμάνια για να καπνίσουμε και εμείς που είμαστε χαρμάνια,,,,,,,,,,μπάφος υπάρχει άφθονος και στο τελευταίο χωριό της Ελλάδος...........ήταν και σύσταση του ΓΑΠ ...

  1. avatar χασίστας φουντικός

   Δεν αντέχω άλλο φόρτο, λευτεριά στο χόρτο.

 3. avatar DNE1974

  Δεν είχαν λιποθυμικό επεισόδιο είπαν οι συνοδοί καθηγητές αλλά κάποιο "περιστατικό !!!!" που αντιμετωπίσθηκε. Να μας πουν λοιπόν τι ήταν αυτό το περιστατικό.

  1. avatar το περιστατικό

   Είχε περίοδο

 4. avatar Nbo

  Οταν πλέον πωλείται επίσημα και στα περίπτερα σαν bio canabis και μάλιστα έχει ΦΠΑ 13% τί άλλο να περιμένουμε.

 5. avatar φαρμακευτικός

  μπάφος αλλά σε μεγάλη ποσότητα. Ο τσιτσερώνης δεν έβαλε παράβολο στην ποσότητα κι έτσι ξέφυγε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει