Στην Κρήτη βρίσκεται το πριγκιπικό ζεύγος της Μεγάλης Βρετανίας, που συνέχισε με επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού την τριήμερη επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος, και η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, βρέθηκαν στην Κνωσό, όπου τους υποδέχθηκαν η υπουργός Πολιτισμού, Λύδια Κονιόρδου, και η γενική γραμματέας του υπουργείου, Μαρία Βλαδάκη. Στους καλεσμένους προσφέρθηκαν λουλούδια, καθώς και μία καρφίτσα στη δούκισσα και ένα μινωικό κύπελλο στον πρίγκιπα.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Κάρολος και Καμίλα ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού που σηματοδοτεί την ύπαρξη του μινωικού πολιτισμού στέλνοντας με την παρουσία τους ισχυρό στήριξης του ελληνικού τουρισμού. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Κνωσό, παιδιά προσέφεραν στην Καμίλα ζωγραφιές με μινωικές απεικονίσεις.

Η επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους διήρκησε περίπου 50 λεπτά και πραγματοποιήθηκε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ωστόσο ο αρχαιολογικός χώρος ήταν ανοικτός για το κοινό που παρακολούθησε από κοντά την ξενάγηση των καλεσμένων.

290887 290889 290886 290884 290890