Αναίσχυντη προπαγάνδα και παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας για μία ακόμα φορά από γερμανικά δημοσιεύματα. Αυτή τη φορά η ιστοσελίδα germanforeignpolicy.com σε άρθρο της με τίτλο «Το… σχετικό της ελληνικής δημοκρατίας» ο αρθρογράφος κάνει λόγο για το ενδεχόμενο επικείμενου πραξικοπήματος, προκειμένου να επιβληθεί ο απαραίτητος έλεγχος στην Ελλάδα.

«Η γερμανική ελίτ συζητά ποικίλα σενάρια, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της άσκησης επιβολής προκειμένου να διασφαλιστεί ο έλεγχος στην Αθήνα, με την εγκαθίδρυση προτεκτοράτου ή την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων σε αυτή τη χώρα του ευρωπαϊκού νότου» αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα της ντροπής, κάνοντας λόγο για «εκνευριστική απάθεια αρκετές ημέρες μετά τις ατελέσφορες εκλογές».

Όπως αναφέρεται, ίσως το Βερολίνο χρειαστεί να προβεί σε πιο… σκληρά μέσα καθώς οι απειλές για εκδίωξη από το ευρώ φαίνεται να μην σωφρονίζουν την Ελλάδα.

Η ανάλυση κάνει λόγο ακόμη και για πραξικόπημα στην Αθήνα. «Υπάρχει η απειλή η Ελλάδα να βυθιστεί ολοκληρωτικά στο χάος» αναφέρεται ενώ γίνεται αναφορά και σε σχετικές προειδοποιήσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Joseph Fischer.

«Το σενάριο γίνεται όλο και πιο πιθανό όσο κατάσταση αποσταθεροποιείται» αναφέρεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω ιστοσελίδα ανήκει «σε μια ομάδα ανεξάρτητων δημοσιογράφων και κοινωνικών επιστημόνων που παρακολουθούν διαρκώς τις προσπάθειες της Γερμανίας να ανακτήσει το ισχυρό στάτους της στην οικονομική, στρατιωτική και πολιτική αρένα», όπως αυτοπροσδιορίζονται οι ίδιοι.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.