Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο συμμετέχει για μία ακόμη χρονιά στην διοργάνωση του «Patras Science Festival», οι εκδηλώσεις του οποίου ξεκίνησαν επίσημα χθες το βράδυ σε πολυχώρο της Πάτρας, με ομιλίες του καθηγητή Παιδιατρικής, Γεώργιου Χρούσου και του ακαδημαϊκού, Σταμάτη Κριμιζή.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του ΕΑΠ, καθηγητής Βασίλης Καρδάσης, τόνισε ότι «το φεστιβάλ επιστήμης της Πάτρας, είναι γεγονός για δεύτερη χρονιά μετά την περσινή επιτυχία», προσθέτοντας ότι «ευελπιστούμε τις επόμενες μέρες, το κοινό της πόλης να ανταποκριθεί στις πολλαπλές δράσεις που έχουν σχεδιαστεί και έχουν οργανωθεί, προκειμένου αυτό το φεστιβάλ επιστήμης να επικοινωνηθεί στην κοινωνία της Πάτρας».

Επίσης, αναφέρθηκε στους εθελοντές, λέγοντας ότι «δεν μπορώ παρά να επισημάνω ότι όλα αυτά δεν θα γίνονταν δυνατά, χωρίς την παρουσία των εκατοντάδων εθελοντών, τους οποίους ευχαριστούμε, διότι η παρουσία τους έχει αλλάξει τελείως τον τρόπο με τον οποίο συμμετέχουν οι νέοι της πόλης στη διοργάνωση φεστιβάλ».

Όσον αφορά το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ο Βασίλης Καρδάσης είπε ότι «το ΕΑΠ έχει επενδύσει σημαντικά στην διοργάνωση του φεστιβάλ, για αυτό και το αντιμετωπίζουμε ως μία από τις ιδιαίτερες δράσεις μας, μαζί με τον εκδοτικό οίκο τον οποίο δημιουργήσαμε για επιστημονικές εκδόσεις, όπως και με το σχέδιο που έχουμε για σπουδές κινηματογράφου, σε συνεργασία με το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας».

Ταυτόχρονα, συνέχισε, «στοχεύουμε στην δημιουργία νέου προγράμματος σπουδών που στηρίζονται στην ψηφιακότητα, αλλά και στην επίλυση ενός μεγάλου προβλήματος των υπαλλήλων του ΕΑΠ».

Το 2ο φεστιβάλ επιστήμης, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, περιλαμβάνει πάνω από 140 δράσεις και δρώμενα, όπως για παράδειγμα διαδραστικά workshops, εργαστήρια για παιδιά, πειράματα σε πραγματικό χρόνο, επιστημονικό θέατρο, ομιλίες, εκθέσεις, παρουσιάσεις και προβολές.

Οι εκδηλώσεις του «Patras Science Festival» θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και σε επιλεγμένους χώρους στο κέντρο της Πάτρας, δημιουργώντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο έναν δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ επιστήμης και κοινού.