Πάνω από το όριο συναγερμού παραμένει σταθερά η στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου στο «Πέταλο» της Δημοτικής Ενότητας Φερών, ενώ μικρή ύφεση καταγράφεται στο βόρειο Έβρο καθώς η στάθμη στο Πύθιο Διδυμοτείχου, βρίσκεται στο όριο συναγερμού.

Τα παραπάνω δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «οι υπηρεσίες εξακολουθούν να παρακολουθούν το φαινόμενο καθώς παραμένουν οι μεγάλες παροχετεύσεις στον κεντρικό και νότιο Έβρο, ενώ προβληματισμό προκαλεί η άνοδος της θερμοκρασίας και το ενδεχόμενο τήξης των πάγων στη γείτονα Βουλγαρία». Εκτιμά πως οι πλημμυρισμένες εκτάσεις υπερβαίνουν τα 65-70.000 στρέμματα, υπογραμμίζοντας ότι αποφεύχθηκε και μέσω των τεχνητών πλημμυρών με το άνοιγμα των θυροφραγμάτων, ο κίνδυνος πλημμυρών σε οικισμούς.

Ο κ. Πέτροβιτς αναφέρθηκε και στη σημερινή συνάντηση στη Γέφυρα των Κήπων των αρμόδιων για τη μέτρηση της στάθμης των νερών υπηρεσιών Ελλάδας-Τουρκίας. «Πραγματοποιήθηκε μία τεχνική συνάντηση για τη μέτρηση από κοινού των παροχών των υδάτων και συζητήθηκαν οι διαστάσεις του φαινομένου. Από την ελληνική πλευρά συμμετείχαν η Πολιτική Προστασία, η Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και η ΕΥΔΕ (Ειδική Υπηρεσία Δημόσιων Έργων), ενώ από πλευράς Τουρκίας, η DSI που είναι η Κρατική Υπηρεσία Διαχείρισης Υδάτων.

Κοινό συμπέρασμα ήταν η ικανοποίηση για τη διαχείριση της πλημμυρικής κρίσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες και των δυο πλευρών», δήλωσε ο κ. Πέτροβιτς